Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

maandag 14 november 2011

De schoonheid van de Vijfheerenlanden

De afgelopen dagen heb ik niet veel tijd gehad om er op uit te trekken. En ook deze week zal er niet veel van komen.
Maar toch kan ik niet zonder, ik moet gewoon fotograferen. Dan dus maar met de camera naar school toe, in de hoop onderweg wat leuks tegen te komen. En dat viel erg mee vorige week woensdag.
Ik fietste naar school in de mist op de Smalzijde toen ik bij het water plots een hoog gepiep hoorde. Dus ik dacht gelijk aan een ijsvogel, maar ja, dat zal toch wel niet, zo dichtbij huis een ijsvogel? Ik zal het wel verkeerd gehoord hebben.
Dus ik fiets verder. En opeens, ja hoor daar gaat ie, een ijsvogel, prachtig scherend boven het water. Verdraaid, dus toch, had ik maar de camera gepakt.
Maar ik heb er wel van geleerd, want uit school weet ik het, altijd de camera in de aanslag. En ja hoor, ik had opnieuw geluk. Weer op de Smalzijde vlakbij de Achterdijk zaten veel smienten. En sommige nog dichtbij ook, zo’n 10 meter afstand. Heel erg mooi, ik heb ze nog nooit zo dichtbij gezien.



































Verder ben ik gisteren een rondje wezen lopen en zag ik deze meerkoeten in de mist, ook mooi. En dat weer zo dichtbij huis.





















En als laatste wil ik nog met jullie een ransuilplaat met jullie delen. Deze foto werd op de site www.birdpix.nl goed beoordeelt. En jullie snappen al waarom ik deze foto hier nu plaats, inderdaad, omdat hij in de Vijfheerenlanden is gefotografeerd, dus bij mij in de buurt, en om nog specifieker te zijn, in Leerdam.



















Zo zie je maar, de natuur dichtbij huis, is mooier dan men wel eens denkt.

Groetjes,
Arné