Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

woensdag 22 augustus 2012

Dagje Kampina

10 augustus ben ik met Johan naar de Kampina geweest. Er waren veel vogels te zien daar. We hebben meerdere keren de ijsvogel gehoord en gezien (helaas allemaal te ver weg), de waterral kort zien vliegen, en ook een voor mij nieuw soort gefotografeerd; de kuifmees. Deze had jongen en vloog veel in de toppen van bomen. Na een tijdje ging er één mooi dichtbij zitten.
Ook heb ik me een tijd bezig gehouden met macrofotografie. Dit heb ik praktisch nog nooit gedaan, maar omdat Johan zo druk met z'n macrolens bezig was, ging  ik het ook maar proberen. Ik vond het leuk om te doen, maar toch houd ik me liever met vogels bezig:-)
Spinnenweb met dauw in tegenlicht:
Lepelaars, watersnippen, boomklever en de kuifmezen:
De juffers (waarvan ik de namen al niet meer weet..) en ook de boomklever nog wel even voor de lens.

H.G.
Arné



donderdag 9 augustus 2012

Van alles en nog wat

Ik heb al een tijd niets meer op m'n blog gezet, dus word het weer hoog tijd. Ik heb de laatste tijd veel mooie dingen gezien. Ook ben ik vorige week een weekje op vakantie geweest op de Veluwe, maar daar ga ik het later over hebben.
20 juni 's ochtends
Rietgors en een buizerd met kievit in de Zouweboezem.
20 juni 's middags
Die middag ben ik met Johan op zoek gegaan naar een kraanvogel die al een tijdje in Almkerk te vinden was. Als eerste zagen we een reebok lopen, en 5 tellen later zagen we 20 meter verderop de kraanvogel. Het was een magnifieke vogel die druk aan het foerageren was. Eerst zaten we daar op het weiland, maar de kraanvogel liep steeds dichter naar de weg. Dus stapten we de auto in, en daar liet de vogel zich benaderen tot op zo'n 8 meter!! Wat is het dan toch moeilijk om een goede scherpe foto te maken, omdat ik hem beeldvullend in m'n camera zag. Wat hebben wij genoten daar!
26-07
Patrijs en huiszwaluwen in de Biesbosch. k'Ben vooral erg blij met de 2e zwaluwfoto.
04-08
Ik kreeg van iemand te horen waar hier in de buurt ijsvogels zitten. Dus ik ging met Johan daar op af. We hebben de ijsvogels gezien, ook heb ik ze vliegend gefotografeerd, maar helaas niet helemaal scherp. Gelukkig waren daar in de buurt ook veel visdiefjes, dus hebben we daar ook een tijd gestaan.
Iedereen alvast een goed weekend, en vergeet niet te genieten van het heerlijke weer!

Groet,
Arné