Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 6 oktober 2012

De edelherten van de Hoge Veluwe

Vorige week zaterdag ben ik met Johan naar de Hoge Veluwe geweest. Ik had daar al prachtige plaatjes van gezien op Nederpix, maar ook van andere bloggers. Hoog tijd dus om zelf een keer te gaan kijken daar.
We kwamen daar 4 uur aan en rond half 5 kwam een boswachter met 2 emmers vol appels die die rond strooide voor de herten.
We hadden al op internet gezien dat ze meestal rond 5 uur uit de bossen kwamen om dan te gaan snoepen van de appels. Maar om 5 uur waren ze er niet. Om kwart over 5 nog niet. Maar gelukkig kwamen ze toch 5 minuten later tevoorschijn. Eerst een groep hindes, en als één van de laatsten het mannetje, die eerst een lekker modderbad nam. Dit was allemaal vanaf het eerste veldje (er zijn er 2).
Daarna liep de hele groep weg richting het tweede veldje. Daar was het helemaal prachtig. De zon stond precies goed, en door onder te belichten krijg je een prachtige sfeer in de foto.
Maar later toen de zon achter de bomen verdwenen was, hadden we gelijk een veel langzamere sluitertijd. Dus heb ik geprobeerd om een hert met lange sluitertijd vast te leggen en dan met de meesleepbeweging. Dit is erg moeilijk, maar gelukkig was die scherp.
Groet,
Arné