Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 27 juli 2013

Van bijeneters tot visarend tot huismus..

Afgelopen weken weinig tijd gehad om wat op m'n blog te zetten. De laatste tijd heb ik toch wel vrij veel gefotografeerd, zowel bij mij in de Vijfheerenlanden als elders in Nederland. Laat ik beginnen bij de bijeneters die ik eind mei in Zeist kon fotograferen. Ze zaten daar met een groep van maar liefst 16 stuks. Ook kon ik daar nog wat andere vogels fotograferen.
Nu een serie van verschillende soorten vogels die ik bij mij in de omgeving heb kunnen fotograferen.
Hier een serie foto's van uilen die ik bij mij in de buurt hebt gemaakt. Een tijd lang kon ik 2 ransuilenpaartjes volgen en heb daar wel wat leuke opname's aan over gehouden. Verder kon ik ook de steenuil fotograferen.
11 juli ben ik samen met broertje Pieter naar de Zouweboezem geweest. Na wat normale vogeltjes te hebben gefotografeerd, zagen we een bruine kiekendief met hoge snelheid een wenteling maken in de lucht en maakte weer een stootduik naar beneden. Hier moest iets aan de hand zijn. Snel doorgefietst, en ineens zag ik een visarend met de kiekendief erachteraan. Helaas heb ik hier geen goede foto van, maar wel een bewijs.
Daarna konden we nog een klein halfuurtje de visarend zowel in vlucht als zittend fotograferen, geweldig!! Er spoot heel wat adrenaline door m'n lijf, wat een beest!!
Tot slot nog 2 foto's van een huismus. Niet echt een vogel waarvan ik net zoveel adrenaline krijgt als van de visarend, maar het zijn toch 2 opname's waar ik erg blij mee ben. De mus was bezig met het vangen van vliegjes die op de stengels zaten van een grassoort. Daarbij liet hij zich even heel mooi bekijken..
Groet,
Arné