Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 21 december 2013

Sperweruil en meer..

Net zoals veel andere vogelaars/fotografen ben ik ook bij de sperweruil in Zwolle geweest. Ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien voor één vogel. Die zaterdag dat ik er was, waren er zomaar ruim 200 man! Maar ja, het is natuurlijk een erg zeldzame vogel, die zich nog mooi laat benaderen ook. Hieronder mijn bijdrage aan de al zoveel gefotografeerde vogel..
 Hier spuugde de sperweruil een braakbal uit. Gelukkig drukte ik op tijd af!
Hier geprobeerd de uil in de omgeving te fotograferen. De lijnen en kleuren in de foto spraken mij wel aan. Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden..

Ook ben ik vorige week 2 keer bij een spreeuwenwolk wezen kijken. Beide keren was het helaas flink bewolkt weer.
Verder zag ik vorige week zondag een grote zilverreiger vanuit m'n slaapkamer en kon ik die zaterdag ervoor een ijsvogel en een torenvalk fotograferen.

10 opmerkingen:

 1. Arne wat een prachtige oogst laat je hoier weer zien eerst mooie foto,s van de sperweruil met de braakbal dat is dan toch ook weer z,on moment dan de zilverreiger en dan ook nog een ijsvogel en een torenvalk alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, nou ik vind het geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha jij hebt de beroemde sperweruil ook vastgelegd. Er zitten mooie foto's tussen, zoals die met de open staart en waar hij je met die gele ogen aankijkt. Met de omgeving erbij vind ik wat minder, wellicht door het wat saaie licht ( witte luchy).
  De torenvalk en zilverreiger zijn top. De spreeuwenwolk is een mooi verschijnsel, heb het ooit 1 keer gezien, heel indrukwekkend.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn weer mooi hoor Arné!
  Leuke momenten bij de sperweruil. Die foto's met omgeving vind ik ook wel wat hebben (dacht even dat ze van Maarten waren ;-)
  De ene foto van de spreeuwen, daar lijkt de vorm wel een vliegtuig uit de tweede wereldoorlog. Hopen dat de lucht nog een keer opklaart.
  Mooi zo bij elkaar en nu hopen op wat winterweer (met wintergasten...)

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig met die braakbal, idd op het goede moment.
  Spreeuwen ook mooi, ijsvogel iets minder maar je hebt hem toch weer vast kunnen leggen !

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie serie foto's weer Arné. Ook naar de Sperweruil geweest zie ik. Blijft een prachtig uiltje. Ik denk dat ik je foto van de Sperweruil op de lantaarnpaal het mooiste vind, omdat het standpunt daar niet zo vanaf beneden gemaakt is als bij je anderen. Sowieso is het al gaaf om van deze zeldzame uil foto's te hebben. Ik zou ze daarom maar veilig plekje geven.

  Je TV staat er trouwens ook netjes op!! Zwerm spreeuwen....lijkt me heerlijk om naar te kijken en de figuurtjes er uit te ontdekken. Ik ga ook voor een vliegtuig bij je eerste foto.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bedoel de 2de foto van de zwerm spreeuwen natuurlijk. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige serie heb je gemaakt van de sperweruil. Echt mooi, knap ook de braakbal.
  De spreeuwenzwermen zijn leuk. Ik zie er een vliegtuig in en iets wat op een walvis lijkt :-)
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig hè, die sperweruil. Jij hebt weer heel andere foto's dan ik, maar ik vind ze erg mooi zo in de boom. En die braakbal is dan een mooie bonus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hai Arné,

  Prachtige foto's van de sperweruil. Vooral de eerste 8.
  Erg leuke foto's van de spreeuwenwolk en de torenvalk staat er schitterend op.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Arné, prima serie heb je gemaakt van de Sperweruil, die heb je dan
  toch ook maar weer mooi te pakken.
  te maken. De spreeuwen heb je ook knap vastgelegd, is nog niet zo makkelijk om daar wat aansprekende foto's van te maken.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen