Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

vrijdag 2 december 2011

IJsvogels en Zouweboezem

Sorry mensen, ik weet het, u heeft lang op dit blogbericht moeten wachten. Dit komt omdat de computer kapot was en het enige dagen heeft geduurd voordat hij weer gemaakt was. Vandaar nu een wat langer blog om de schade in te halen J.

19/11
Deze zaterdag was ik toevallig vrij en kreeg ik dus de gelegenheid om te gaan fotograferen. En het weer zag er goed uit. In de ochtend was daar niks van te zien, want het mistte ontzettend. Maar gelukkig gaven ze op buienradar goed weer op, dus dat betekende fotograferen. Ik besloot om naar mijn ijsvogelstek te gaan.
De mist was onderweg gelukkig al wat minder geworden. En vlak voordat ik bij de ijsvogels was, kwam ik deze prachtige donkere buizerd tegen. Deze zat in de mist op een paal. Na een tijdje wachten vloog deze op en vloog schitterend voor mij over het land. Het begon dus al prachtig.

Bij mijn ijsvogelstek aangekomen viel mij eerst deze berenklauw op. Het was moeilijk om er een goede foto van te maken, maar toch vond ik de berenklauw in het tegenlicht het mooiste. En om 9 uur zat ik klaar, achter het camouflagekleed, wachtend op een ijsvogel. Na een uur bedacht ik dat de plek waar ik lag niet echt mooi zou zijn voor een foto. De kleuren waren niet mooi. Dus besloot ik om op een andere plek te gaan zitten. Uiteindelijk had ik een plek gevonden waar ik ze met tegenlicht kon fotograferen. En met een beetje geluk kreeg ik om de ijsvogel dan ook een gouden randje (net zoals bij de ransuilenfoto) en daar hou ik van. Maar dan moet de ijsvogel wel komen natuurlijk.
En ja hoor, om 12.00 kwam er 20 seconde lang een ijsvogelvrouwtje op zitten. Je moet er 3 uur op wachten, maar dan zie je ook wat. Wat waren die 20 seconde toch prachtig en als je dan ook nog een gouden randje om de ijsvogel ziet, schitterend! Dat zijn echt gouden momenten!
29/11
En afgelopen dinsdag ben ik bij de Zouweboezem geweest. Een mooi gebied waar altijd wel wat leuks is te zien, zo ook dinsdag. Als eerste zag ik al een torenvalk vrij dichtbij op een stalen iets zitten (weet niet wat het is). Daarna vloog ze weg en ging voor mijn neus prachtig bidden. Ik heb het nog nooit zo dichtbij gezien, ook dit begon al erg mooi.
Verder heb ik in de Zouweboezem niet veel bijzonders gezien. Wel zag ik een lichte buizerd in een halfdode boom zitten. Voor wie de Zouweboezem bekent is, er zit hier heel vaak een buizerd of torenvalk. Het is tegenover de kijkhut in die rij bomen (elsen).

En op de terugweg probeerde ik vliegende ganzen te fotograferen, wat nog flink tegen viel. Met een beetje geluk en timing kreeg ik deze 2 scherp op de foto. Het mooie hieraan vind ik, is dat je de vleugels nog iets zie bewegen, terwijl de kop verder scherp is.
Ik hoop dat deze blog de achterstand weer heeft goed gemaakt en ook hoop ik dat de computer het nog lang mag doen J.

Tot de volgende keer!

Met vr. gr.
Arné


14 opmerkingen:

 1. Hoi Arne
  wat een mooie foto's van die roof vogels en die mist mooie serie.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige serie Arné!
  Sùper de berenklauw met dauwdruppeltjes in het mooie licht.
  De Buizerd in de mist is ook erg mooi en ook de vliegende Ganzen, sùper de beweging in de vleugels.
  De biddende Torenvalk ook een TOPPER maar het mooist vind ik de IJsvogel.
  Je had je plekkie goed uitgezocht, schitterende foto`s heb je gemaakt.
  Ik hoop dat je computer geen "kuren" meer heeft, die dingen moeten het gewoon altijd doen.
  Fijn weekend en ik hoop dat je er nog even op uit kunt gaan,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Arné,

  wat mooi, je ijsvogel in tegenlicht, goed gezien hoor!
  Je andere foto's mogen er trouwens ook zijn.

  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een ijsvogel in tegenlicht, dat is even een mooi idee om te gaan verzitten. De foto is prachtig geworden. Het is er een mooi gebied de Zouweboezem, je hebt er mooie rovers op de kiek weten te zetten. En hopelijk blijft het computertje nu zijn best doen. Kunnen we je foto's blijven zien.

  Fijn weekend.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Arne,
  Wat een prachtig blog , eerst de buizerd in de mist. En dan je eigen ijsvogel heel mooi in het tegenlicht, je ziet het licht tussen zijn snavel, wat is dat mooi om te zien. En dan ook nog een torenvalk zo mooi.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Arne,
  Mooi project de ijsvogel in tegenlicht, het is je prachtig gelukt. Torenvalk en je buizerd zijn ook fijne platen. De vlucht opnames van de ganzen is een fraai stukje fotografie, mooie scherpte op de kop met een fijne beweging in de vleugels.

  Groet,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful kingfisher photographs. Lovely mood in the light.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Arne
  Het zijn die 20 seconden..Waar een mens nog jaren van geniet..Dat ene moment..Ja Heerlijk.
  Wat dat betreft is de natuur één groot avontuur :)
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, je hebt de achterstand weer goed gemaakt, Arné, met deze mooie blog! Fraaie foto's van de IJsvogel in tegenlicht en jammer dat er in deze tijd in de Zouweboezem niet zoveel te zien is. Het is trouwens in deze tijd sowieso al niet veel soeps, op die ganzen na natuurlijk,:-) dus laten we hopen dat het binnenkort eens een weekje hard gaat vriezen zodat we kunnen gaan 'wakvogelen'. Hoop dat je computer weer een hele tijd meegaat!!

  Vr Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk is dat als je dag al zo begint dat je meteen al wat leuks op de camera kan zetten *de buizerd) dat loopt dan weer zoveel meer ontspannen met een deel van de buit al binnen. Een fraaie serie...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ijsvogelmomentje is natuurlijk super. Oh zo spannend, want ik heb eens zo'n momentje gehad, en toen stelde mijn camera niet goed scherp. Gelukkig kwam er toen later een herkansing, maar ik kan me voorstellen dat je best even met trillende vingers zit dan. De buizerd, torenvalk en ganzen heb je ook mooi in beeld gekregen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt allemaal voor de reacties.
  En hopen idd dat de computer nog lang mag leven :-).

  Hartelijke groet,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Arne,

  Daar zag ik de ijsvogel. Je had hem mooi gespot. De kleuren zijn niet zo uitbundig.

  Ganzen in vlucht zijn altijd mooi om te fotograferen.
  De buizerd in actie op zoek naar een lekkere muis.

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ijsvogels ben je echt goed geraakt, hier in de omgeving zijn deze vogels niet meer.
  Groeten Frank

  BeantwoordenVerwijderen