Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

dinsdag 27 december 2011

Dagje fotograferen in Zeeland

Afgelopen zaterdag ben ik met Kees Dekker (http://leerdammerkees.blogspot.com/) en Johan Scholtens (https://picasaweb.google.com/117566932883167358400) en een nichtje van Kees een dagje wezen fotograferen in Zeeland. We hadden al vaker met elkaar contact gehad via Birdpix en blog, maar waren nog nooit met elkaar op stap geweest. En de weersvoorspelling zag er goed uit, dus een moment om richting het Westen te gaan.
Eerst zijn we bij Brouwersdam geweest. Daar zaten veel meeuwen en die kon je met mooi tegenlicht fotograferen. En met wat brood erbij als voer, waren ze mooi van dichtbij te zien. Iets verderop zaten wat scholeksters die mooi afstaken tegen het weerspiegelende blauw van de lucht.Daarna zijn we alvast naar de velduilenplek gereden. Helaas toen nog niet de velduil kunnen spotten. Wel hebben we de wulp en de torenvalk gefotografeerd die zich mooi lieten zien.Daarna zijn we doorgereden naar Neeltje Jans en daar zagen we vrijwel direct een paartje middelste zaagbekken. Ik had ze nog nooit gezien, maar het waren prachtige vogels. Hoewel ze ver weg zaten, toch nog mooi kunnen zien.
En iets verderop zat een koppeltje rotganzen in een mooie gouden gloed. Ook deze had ik nog nooit gezien. Deze waren gelukkig wel goed te benaderen.

Daar zijn we gelijk maar een rondje gaan lopen, want het was er prachtig. Hoewel het qua vogels wat tegenviel, hebben we toch nog leuke (en voor mij nieuwe) vogels gezien.


Ook zijn we gelijk de pier opgegaan en daar zagen we een groep foeragerende schol(tens J)eksters. Verder zagen we heel veel meeuwen, o.a. een paar dwergmeeuwen en zelfs een zeldzame grote burgemeester.

 Nadat we alles hier wel gezien hadden, gingen we weer terug naar de velduilenplek in Koudekerke. Daar zagen we weer een paar torenvalken, 1 vlak boven me en iets later 1 biddend in het tegenlicht. Ook zagen we een grote groep kluten, die hier in de Vijfheerenlanden allang weg zijn.

Daarna hebben we de auto aan de kant van de weg gezet en gewacht op een mogelijke velduil. En ja hoor, na een tijdje wachten liet de uil zich prachtig bewonderen. Jawel, ze zitten vaak dichterbij, maar ik mag niet klagen. Ik heb er van genoten, wat een prachtuil.
Ook zagen we nog een tureluur in het tegenlicht foerageren.


En uiteindelijk werden we nog uitgezwaaid door een blauwe reiger en een ruigpootbuizerd.Wat een heerlijke dag weer. En als het aan mij ligt, moeten we dit vaker doen Johan en Kees, het was een supergezellige dag met elkaar.

Hartelijke Groet,
Arné

18 opmerkingen:

 1. Ha Arné,

  Mooie foto's en leuk verslag weer!
  Ben jaloers op je velduil. Met Jan al een paar keer daar op zoek geweest, echter zonder het mooie beestje gezien te hebben. Leuk dat jullie hem wel gezien hebben!

  groet en alvast veel mooie vogels gewenst voor 2012!

  Christiaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit moet genieten zijn geweest zo samen op stap en dan met deze oogst thuiskomen .geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Arne
  Mooie serie hoor je hebt veel gezien deze dag
  En erg gaaf die velduil
  Complimenten Gr Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Arné, dat moet een geweldige dag geweest zijn, jullie hebben heel veel gezien.
  Geweldig die 10 drieteenstrandlopertjes op een foto, ik ben al blij als ik er een op kan zetten.
  De Torenvalken, Velduil en Ruigpootbuizerd, helemaal TOP!
  Foto 25 met het gouden licht, wat prachtig, wat zeg ik, de hele serie is prachtig!
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat hebben jullie een mooie dag gehad, veel mooie foto's weten te maken. Wat lijkt het me mooi om een uil op de kiek te zetten. En een fijne wandeling gemaakt.

  Mag je best vaker doen en gezellige wandeling en een rondje rijden in zeeland.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Arne een heel leuk verslag! Jullie hebben leuke dingen gezien. Ik zag onlangs je foto op Nederpix met de meeuwen en de velduil, die was heel mooi.(Zou je hier ook moet en posten.) Morgen ga ik ook in Zeeland kijken, ik heb dus al wat ideeën opgedaan door jouw artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow Arne, wat een soorten op één dag!
  Die velduil is natuurlijk erg gaaf en ook de groep kluten.
  Moet een prachtdag geweest zijn, ik geniet er van mee!
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai Arné,

  Een paar maanden terug ben ik ook daar geweest en je kunt inderdaad prachtige vogels spotten.
  Je hebt er hele mooie beelden aan overgehouden.
  Mooi hoor de velduil, maar de rest is ook zeker de moeite waard. Die zie je niet iedere dag.
  Prachtig!

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat je een mooi verslag gemaakt heb, Arné, van het gezellige dagje Zeeland! En je foto's doen niet onder voor de onze, heel Knap!
  Maar ik denk wel dat als jij die 300 f4 had gehad je ons met de foto's had verslagen:-)
  Dus gewoon kopen dat ding want je hebt er hard genoeg voor gewerkt en het is allerminst 'weggegooid' geld. Natuurfotografie is je grootste hobby en je hebt talent voor fotografie dus waarom je eigen dan nog een tijd 'ergeren' aan een lens die teveel beperkingen op dit gebied kent! Je D90 is een uitstekende body en daar hoort ook een goede lens bij en dan kun je de komende jaren met heel veel plezier fotograferen!! Laat dit stukje maar aan je ouders lezen want iets dat je toch wel koopt kun je beter dan maar gelijk doen want des te langer heb je er plezier van!!!
  En ik spreek uit ervaring want ik heb die 70-300 VR ook gehad:-)(rotding!)

  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Arné, inderdaad een mooi verslag en waarheidsgetrouw, want ik was zelf getuige die dag van al je activiteiten :-)
  Je hebt er mooie foto's (en herinneringen!) aan overgehouden, maar ik ben het met Kees eens: het kan zeker nóg beter (er moet altijd iets te wensen overblijven, toch?)
  Als je het geld hebt: kopen die lens en je zult er véle jaren véél plezier aan beleven. Aan je inzet zal het zeker niet liggen...
  (kijk ook eens op Birdpix of Marktplaats, de 300mm lenzen worden vaak te koop aangeboden).

  Hartelijke groet, Johan Scholtens

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een supergave serie.
  Ik wil zeker ook nog een keer richting Brouwersdam en omgeving, wat zie je daar veel vogels. Ik vind de wulp toch wel het meest bijondere uit deze serie, die zie je niet zomaar.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Arné
  Prachtige serie..Ja..op het strand valt altijd wel wat te beleven..ik kom er zelf te weinig..
  En de Velduil..Ja helemaal super natuurlijk..Wat een prachtige vogel is dat.
  Ik wens je een Goed en Gezond 2012..En dat je maar weer veel mooie momenten mag meemaken in de natuur.
  Groetjes Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een soortgelijke dag gehad van de week! Ik had alleen niet het genoegen de Velduilen te zien (zie ook mijn blog).

  De Wulp en de torenvalk staan er goed op!

  Nog de beste wensen!

  Groeten John

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Arné,

  Jullie hebben het nodige gezien zeg! Mooi.

  Ik vind je eerste foto fotografisch gezien erg mooi, smalle strook die scherp is en een mooie strandkleurige gloed. Fraai.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bedankt allemaal voor de reacties.
  @ Ghita, dan moet je misschien ook eens die richting op, want daar zitten juist heel veel wulpen. Prachige vogels idd.

  H.G.
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Arné,

  in zeeland is het niet alleen geneiten maar ook heel mooi in de flora en fauna. Hele mooie serie laat je hier wer zien. Wij zitten meestal i Cadzand (als we er zijn) en trekken dan zo langs de kust door de natuurgebieden.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wow, de uil betrouwbare is, proberen we af te rekenen met ons alleen een bosuil, het nestkastje opknoping op, nu wachten we op dit zal hij ook worden geaccepteerd.
  Groeten Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hajj arne,

  dat is zeeland he!!
  hele mooie foto`s hoor, prachtig!!

  gr. aart (je neefje)

  BeantwoordenVerwijderen