Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 12 april 2012

Opnieuw de Lappenheide

Gisteren ben ik weer een middagje op pad geweest met m'n broertje. Ik wilde weer naar de Lappenheide gaan en als het weer dan nog goed zou zijn, zou ik ook een bezoekje aan de steenuilen kunnen brengen. Bij de Lappenheide aangekomen zag ik gelijk 2 kluten dicht aan de weg lopen. Ik kon ze voorzichtig benaderen, maar na een tijdje vlogen ze weg. Ik kon gelukkig nog één scherp vliegbeeld maken. Vervolgens gingen ze een eilandje verderop zitten, waardoor ik ze nog leuk kon bekijken.

Daarna liep ik een klein stukje het rietpaadje in waar een pimpelmees in het riet zat. Na even wachten liet hij zich mooi bewonderen. Ik liep iets verder toen ik opeens de zang van de blauwborst hoorde. Ik keek in de richting van waar ik het geluid hoorde en daar zat warempel een blauwborst. Geweldig, wat een mooi vogeltje. Ik had hem nog nooit zo mooi gezien.


Hoewel het donkerder werd, besloot ik toch maar naar de steenuilenplek te gaan. Maar toen we aankwamen begon het te hagelen en behoorlijk hard te regenen. We konden nergens schuilen en werden drijfnat. Na zo'n 20 minuten ging het weer stukken minder, maar het bleef miezeren. Toen ik er was zag ik, zoals ik al verwachtte, geen steenuil, dus fietste ik maar weer terug, rillend van de kou. Maar na een tijdje werd het helmaal droog en begon zelfs de zon te schijnen. Dus ik keer gelijk om, om weer terug naar de steenuilen te gaan. Want op zulke momenten komen ze juist tevoorschijn. Maar toen ik er aankwam, zag ik ze nog niet. Wel zat er een gaai die mooi poseerde en een vink die zich weer zat te poetsen en een merel die zich even uitschudde, om al de nattigheid uit de veren te halen.


Tja, allemaal leuk, maar dat was m'n doel niet. Ik fietste nog iets verder, keerde weer om, om voor de laatste keer er langs te rijden om dan maar op huis te gaan. Ik kijk de hoogstamfruitboom in, waar die de vorige keer zat.  Opens kijk recht in de ogen van een steenuil, geweldig!! Wat onverwachts, hij blijft er zo'n 20 seconde zitten, om daarna naar een prachtige perenboom te vliegen vol zit met bloesem iets verder weg. Geweldig, toch nog gezien! Helaas zat er een tak voor, maar op zo'n moment denk je daar niet aan.
Ik zat de steenuil zo te bekijken door m'n camera als er 2 mannen aankomen, die ook de plek weten. Toevallig kende we elkaar van naam en bleven een tijd praten, om zo nu en dan eens door de telescoop te kijken van de man. Wat zijn ze dan toch prachtig (beeldvullend!!) te bekijken.
Maar na een half uur komt er ineens uit het niets nog een steenuil aangevlogen. En met z'n tweeën zitten ze iets later in de perenboom. Geweldig zeg, en door de telescoop waren ze prachtig te zien, wat een ervaring.
En zo namen we afscheid van de 2 mannen. En van de 2 steenuilen.
Wat een middag!
Iedereen ook weer bedankt voor de reacties op m'n vorige blog.

Groeten,
Arné

17 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige vogel serie top.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Arne,
  Dat lijkt me een mooi gebied om vogels te fotograferen.
  Vooral de kluut en de blauwborst zijn prachtige vogels. En de steenuilen kan ik nooit genoeg van krijgen, heerlijk als je ze weet te vinden. Prachtig blog heb je weer.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Arné,
  Je hebt een mooie verzameling voor je lens gekregen, met als bonus twee steenuiltjes, super!
  Je nieuwe lens levert prachtig helder en scherp fotowerk op, je bent er vast erg blij mee.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een pracht Kluut heb je kunnen nemen, een heel apart mooie vogel. En dan het verhaal van het uiltje, wat een geluk heb je gehad, altijd leuk om met een blij gevoel thuis te komen.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zoek me suf naar al die uilen en meneer en meneertje lopen er weer zo tegen aan. Hoewel, wel een stortbuitje voor over moeten hebben. Het is jullie gegund hoor!
  Prachtig die steenuiltjes, zeker die foto tussen de bloesem. Unieke opname vind ik dat.
  Jullie hebben je weer lekker uit kunnen leven!

  Hartelijke groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi die steenuiltjes, goed gedaan! Zo zie je maar weer, de aanhouder wint!
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verslag van weer een geweldig natuuravontuur Arne.
  Prachtig om te lezen hoe fanatiek je bent om al het
  moois dat er is op te sporen en vast te leggen en
  hoe zeer je er van geniet.
  En dat samen met de prachtige foto's die je maakt is
  het weer een genoegen om je blog te lezen en te bekijken!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastic blog! You show some really great pictures here!
  Many greetings from Switzerland
  Yvonne & Raphael

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie serie Arne. Is de lappenheide in/bij amsterdam?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Raym,

   Nee, het is een plas bij Acquoy, naast Leerdam. En als je dat ook niet kent; 10 km boven Gorinchem.

   Gr.
   Arné

   Verwijderen
 10. Fraaie serie platen weer, Arné! Je had geluk dat die Kluten dichtbij de weg liepen, daar zit ik ook al een tijdje op te hopen. Fijn dat je de Steenuil toch nog had en dat je niet voor niks bent natgeregend! ;-)
  Groet! Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie vogelblog, die blauuwborst zit daar echt trots met zijn borst vooruit, prachtig. De kluten, ja die zijn echt mooi,prachtige foto's. Dat staat ook nog op mijn steeds langer wordende wensenlijst, net zoals de steenuiltjes. Die heb jij wederom heel mooi gekiekt.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het lijkt me een mooi gebied om regelmatig heen te gaan, want de oogst is goed. Je hebt heel wat mooie vogels voor je lens gekregen. De kluten staan er mooi op en de blauwborst natuurlijk ook.
  Gelukkig kreeg je de steenuil nog op de foto. Heel mooi.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hai Arné,

  Dit blog heb ik helemaal gemist en dat zou zonde zijn.
  Mooie platen!
  Vooral de merel in de regen, de opvliegende kluut en de parmantige blauwborst zijn erg mooi.
  Het steenuiltje staat er met die houding helemaal top op.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Arné,

  Mooie platen heb je kunnen schieten met je nieuwe lens van de Kluten. Blijven prachtige steltlopers en helemaal als ze het op een lopen zetten. De ontmoeting met de Steenuil is natuurlijk ook super gaaf. Je hebt er 2 fraaie beelden van kunnen maken. Vooral je eerste. Terecht dat je die meteen gebruikt als kopfoto.

  Groeten en fijn weekend,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nice set of pics. the bluethroat always especial and the littele owl one of my favorites!
  Saludos!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi Arne

  Wonderful image of the owl staring at you!

  BeantwoordenVerwijderen