Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

woensdag 23 mei 2012

Foto's uit de streek

Ik loop een beetje achter met mijn blog. Want de afgelopen week heb ik genoeg mooie dingen gezien. Laat ik maar bij het begin beginnen.
9 mei belde Johan mij of ik mee wilde gaan naar de uiterwaarden van Everdingen, want daar waren 3 steltkluten gespot, dat wilde ik wel uiteraard. Wij dus na het eten daar naartoe en inderdaad, daar zaten 3 stelkluten. Het was mooi door de verrekijker te bekijken, maar voor de foto's was het helemaal niks. Dus zijn we iets doorgelopen, van de dijk afgegaan, en daar waren ze beter te fotograferen. Hoewel het nog ver weg was, heb ik toch nog een paar bewijsplaatjes geschoten. We zaten er al een tijdje toen Johan ineens een kluut zag staan, prachtig in de rode avondgloed. Zelf ben ik erg blij met dit beeld, de sfeer spreekt me wel aan. De laatste is in de achtertuin gemaakt.

Vorige week woensdag had ik mijn camera meegenomen naar school, zodat ik op de terugweg misschien nog wat kon fotograferen. Ik heb er geen spijt van gehad, want ik had een lepelaar dichtbij, jonge pimpelmees dichtbij, en een grutto dichtbij op de foto. Soms moet je weleens geluk hebben..


2 dagen daarna ben ik naar Heukelum geweest, om te kijken of de ijsvogels die daar vorig jaar gebroed hebben de vorstperiode overleefd hebben. Ik heb er dik een uur gezeten, en zonder resultaat. Hier baal ik echt van. Ik was zo blij dat ik een stekkie had gevonden, maar het was maar voor even. Verder zoeken dan maar, naar een nieuw stekkie..
Wel zag ik daar een oeverloper mooi in een groene omgeving, maar dat was ook het enigste.


Daarna fietste ik verder naar de Lingedijk in Asperen, want daar was een gekraagde roodstaart gezien. Bij aankomst zat er gelijk al een spotvogel luidkeels te zingen. Deze zat pal boven me, en zo kun je goed zien, dat je echt moet zoeken als er één in zo´n boom zit. Ze hebben een geweldige schutskleur zo tussen die bladeren.
Verder vloog er nog een putter en een groene specht voorbij. En uiteindelijk hadden we toch nog de gekraagde roodstaart, die we in het begin maar niet zagen. Wel wat ver weg, maar prachtig te zien, wat een geweldig mooi vogeltje is het toch.
Op de terugweg nog even langs de Lappenheide waar de kievitpul ook al behoorlijk is gegroeid. Express tussen de boterbloemen door gefotografeerd.


En gisteren ben ik naar de Groene Jonker geweest, waar Johan en ik een geweldige dag hebben gehad. In de volgende blog meer hierover.

Groeten,
Arné

9 opmerkingen:

 1. Leuk verteld, en een aantal prachtige beelden, zoals de spreeuw en de jonge pimpel, maar ook de putter en groene specht in de vlucht, knap werk hoor Arné!
  gr Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou dit is toch mooi thuis komen heerlijk als je elkaar tips kan doorgeven en ons mee laat genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie platen weer Arné, vooral ook die vluchtfoto's, dat valt toch over het algemeen niet mee. Dat jonge Pimpeltje en die Lepelaar vind ik ook erg leuk. En wat zijn die Gekraagde Roodstaarten mooie vogels he.
  Groet! Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kluut en lepelaar spreken me het meest aan vanwege de sfeer. Leuk dat natte pimpeltje en heel bijzonder die groene jongen in de vlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Arne, je bent nog steeds lekker fanatiek hoor ik, ook al hebben we even moeten wachten op een nieuwe blog.
  Prachtige soorten vogels laat je hier weer achteloos de revue passeren. Groene Specht in de vlucht, idem Grutto en Putter.
  Steltkluten alleen nog maar in de dierentuin gezien.
  Een mooie mengeling van vogels in hun omgeving en meer close genomen. Een plezier om dit even met je mee te beleven.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Arne, prachtige serie. Mooi voorjaarsbeeld.

  Groet,

  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goed bezig! Jammer van de ijsvogelstek:(

  groet,

  wiegert

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie serie,ik vind de Lepelaar erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw een steltkluut, die zie je niet vaak.
  Erg veel verschillende vogels, ik zie zelfs een vliegende groene specht, gaaf!
  En allemaal bij jou in de buurt, mazzelaar.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen