Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

maandag 24 september 2012

Visarend!

Afgelopen zaterdag hoefde ik niet te werken en besloot ik om met m'n broertje Maarten naar het ijsvogelstekkie te gaan. Op de heenweg zagen we een groepje groenlingen op een paar zonnebloemen zitten.  Voorzichtig stapte ik af en maakte ik wat foto's. 
Maar omdat ik de achtergrond niet zo mooi vond liep ik voorzichtig iets verder. Hier had ik een mooiere achtergrond. Ik maak een foto en zie de groenling nog net weg vliegen. Ik kijk snel op m'n camera hoe die er op staat, en gelukkig, net op het goede moment drukte ik af, soms heb je weleens geluk..
Toen we bij het ijsvogelstekkie aankwamen en onze fietsen neer zetten hoorden we direct al een ijsvogel luid roepen.
Daarna gingen we ergens een tijd zitten, maar helaas was de ijsvogel veel minder actief dan de vorige keer. Af en toe hoorden we er één roepen, maar zien, ho maar.
Rond een uur of 10 besloten we om een stuk verder te lopen om te kijken of we daar meer geluk kregen. Daar liet de ijsvogel zich wel een aantal keer zien, maar dat was in een flits voorbij, te snel om er een foto van te maken. Ik heb er wel foto's van, maar daarvan is de houding niet mooi, of ze vlogen van ons af, of de foto was te donker, in ieder geval zat het niet erg mee.

Zo zaten we een tijdje te kijken en te wachten, als Maarten ineens roept; VISAREND!! Alles staat direct op superscherp, en ik klik maar raak. De visarend vloog wat rond en verdween achter de bomen. Wat een ontmoeting, dit hadden we nooit verwacht. Waar zo'n broertje al niet goed voor is..
En na een uurtje zitten, loop ik verder naar een bosje om te kijken of daar de ijsvogel langs de waterkant zit. M'n broertje blijft ondertussen bij de spullen. Ik loop voorzichtig verder, steeds kijkend of ik het pareltje kan vinden.

Hoor ik opeens m'n broertje weer roepen; daar is de visarend weer!! Ik ren terug, maar helaas, net te laat, de arend is al achter de bomen verdwenen. Maarten wijst een plek aan waar de visarend zat te bidden, zo'n 30 meter afstand!! Erg jammer natuurlijk dat die niet op de foto staat, maar gelukkig komt 5 minuten later de visarend er weer aan. En nog dichtbij ook. De arend komt op ons af gelogen en draait mooi voor ons langs en de camera ratelt er weer op los.
Hierna vloog de visarend weer weg, en kwam later nog 2 x terug. We hebben de visarend dus 4 x gezien, zeer waarschijnlijk 4 x dezelfde. Ook zagen we hem een keer met een flinke snoek wegvliegen, helaas was dat te ver weg en in tegenlicht. Hier nog een aantal foto's, met als onderste foto m'n broertje.
Allemaal ook bedankt voor de reacties op m'n vorige blog.

Met vr, gr.
Arné

12 opmerkingen:

 1. Maarten for President! Is die ook te huur?
  Gaaf hoor, wat een prachtige ervaring en een mooie foto's als herinnering.
  Proficiat en ik reserveer hierbij Maarten voor de rest van het jaar...:-)

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit is natuurlijk het pure genieten daar ga je toch voor??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Arne, mooie serie van de Visarend. Geef mij ook zo,n broertje...

  Groet, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf Arne!
  Handig zo`n broertje, kijk hem staan met zijn kijker, helemaal leuk.
  De Visarend heb je prachtig geplaat, als ik mag kiezen heb ik deze nog liever dan een IJsvogel.

  groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige serie Maarten, wat een geluk had je, zoiets zie je niet zo vaak, en je hebt er prachtige foto's aan over gehouden.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Arné,

  Doe mij ook zo'n broertje. Die van mij kan, naast dat ie in Engeland woont, nog geen mus van een merel onderscheiden!

  Fraaie foto's van de visarend.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo dat is me nog eens een waarneming. Je hebt hem goed in beeld gekregen. Maar ook de wegvliegende groenling is geluk hebben en zeer geslaagd.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat zal je trots zijn op je broertje, altijd leuk om met elkaar op stap te gaan. En dan zulke pracht vogels tegen komen, jullie dag kon niet meer stuk. Al is het maar dat jullie dit zo ondernemen. Moet je koesteren..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtfoto, dat jochie met die grote verrekijker:-)
  Maar je mag wel blij zijn met je broertje want dat wordt later De Vogelspotter:-) Mooi die Visarend, waarschijnlijk kunnen we hem zo ook weer in de Goilberdingerwaard en bij de Wiel van Bassa spotten, net als vorig jaar.
  Zoals vanouds weer genoten van je blog!

  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om zo samen op pad te gaan, en de visarend is natuurlijk een prachtige waarnemening, wel knap van je broertje dat hij die vogel herkend, ik zou dat nog niet zo een twee drie zien. Bij mij is het meer van : roofvogel, of....grote vogel.
  Maar ehh...geen ijsvogel?
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hai Arné,

  Tsjonge wat een mooi moment. Ik zoek al een tijdje naar de visarend, maar nog geen geluk.
  Mooi ook dat je hem zo lekker dichtbij kon bekijken en platen.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Arne,
  Prachtig om te zien hoe mooi je de visarend voor de lens heb gekregen. ik heb er nog nooit een gezien. Ook de laatste foto is heel mooi, hoe hij daar staat met die grote verrekijker.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen