Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

maandag 3 september 2012

Vakantie Lunteren en nieuw ijsvogelstekkie

Vakantie Lunteren
Een paar weken terug zijn we met het gezin op vakantie geweest in Lunteren op de Veluwe. Veel bosvogeltjes gehoord en gezien, maar vaak viel het nog tegen om ze er goed op te zetten.
Onderstaande foto's zijn allemaal in het bos gemaakt.
Maar ook heb ik veel rond het vakantiehuisje gefotografeerd. Want ook hier was genoeg te beleven. Bij aankomst zag m'n broertje al een steenuil vlak naast de auto zitten. Verder was er een winterkoning met jong. Het jonkie heb ik 1 keer kort gezien. De ouder liet zich wel prachtig zien. Bij de 3e winterkoningfoto zat ie 2.5 meter voor me. Ik kreeg hem net in beeld met 300 mm!!
Laatste winterkoningfoto heeft m'n broertje van 8 jaar gemaakt!! Hij is er maar wat blij mee.
En de steenuil liet zich 1 keer goed fotograferen. Hij liet zich heel kort, maar mooi zien. Hier zat hij op het vakantiehuisje, in de nok van het dak.
Nieuw ijsvogelstekkie
Ik kreeg via via te horen waar hier in de buurt ijsvogels zitten. Ik was heel blij toen ik de plek te horen kreeg. Ik was al bang dat ik dit jaar geen ijsvogelstekkie kon ontdekken, maar gelukkig dus wel. Ik ben er in totaal 3 keer geweest, en het was 3 keer genieten. De eerste keer schoot de ijsvogel 2 keer voorbij, en kon ik nog net een paar bewijsplaatjes maken, maar lang niet mooi genoeg voor op m'n blog. De tweede keer had ik meer geluk en kon ik een hoop vliegbeelden maken waar ik erg blij mee ben. En net voordat ik weg wilde gaan met broertje Pieter, schoot de ijsvogelman vlak voor ons heen en ging 5 meter naast me zitten. Helaas stonden m'n instellingen niet goed, maar ik was al lang blij dat ik scherp kon stellen tussen alle takken.
De derde keer was de mooiste keer tot nu toe. Toen we (weer was broertje Pieter van 12 jaar mee) er aan kwamen zat het vrouwtje in het mooie ochtendlicht naar visjes te turen. We hebben er een tijd gestaan. Daar na liepen we een stuk verder en schoot opeens de ijsvogel voorbij en ging vlak voor ons op een tak zitten. Afstand was maar zo'n 8 meter, maar er stond een wilg voor. Wat baalde ik van die takken (achteraf vind ik het nog wel een aardige foto geworden, maar daar let je op zo'n moment niet op), maar even later vloog ie weg en ging ik een stukje terug in de bosjes zitten waar ik goed zicht had op de takken waar hij daarvoor op zat. En waar ik op hoopte gebeurde. Hij ging er meerdere keren zitten en liet zich prachtig fotograferen. En toen we weggingen vloog het paartje nog eens luid roepend over het water. Wat een topdag!
Groet,
Arné

10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met de ijsvogel het staat er ook nog heel mooi op, foto 26 vindt ik het mooiste en die tussen de takken net een takje teveel maar zo zien we hem wel het meest, precies er tussen !
  Het Winterkoninkje is ook geweldig Arne.

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo,n vakantie wil ik ook wel een steenuil,winterkoninkjes en dan nog ijsvogels ook en hoe,prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, met name de ijsvogels! Knap dat je de vliegbeelden vast hebt gelegd en de vogels op korte afstand zijn heel mooi met dat groen erom heen.
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Arné,

  Die vliegbeelden van de ijsvogel zien erg mooi uit.
  Goed gedaan, want dat is nog knap lastig.

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Arné, wat een geweldige serie heb je vast kunnen leggen, ik vind met name de ijsvogels helemaal top, ook het winterkoninkje mag er wezen hoor.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Arné,

  Mooie serie weer met als uitblinker toch wel de vliegende IJsvogel. Erg knap genomen. Mij is het helaas nog niet gelukt.


  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Arne,
  Ik zie dat je wel heel dicht bij me in de buurt ben geweest, je had wel even naar het Paradijs kunnen gaan. Je heb wel heel veel gezien in Lunteren, en ook nog een steenuil.En nu ook weer je eigen ijsvogel plekje. Daar zullen we nog wel een hoop mooie foto's van te zien krijgen. Ik heb weer genoten van al je prachtige foto's.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie serie van de ijsvogel.
  Alvast een goed weekend van eilandstaete

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi, Very nice picture on the Kingfisher.
  Greetings / Kenny

  BeantwoordenVerwijderen