Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 18 april 2013

Uniek moment

Afgelopen maandagavond ben ik bij de steenuilenplek bij mij in de buurt wezen kijken. Ik fietste door het dorp en had m'n camera bij me. Het was al vrij laat en na wat twijfelen toch maar even bij de steenuilen wezen kijken. Ik zette m'n fiets daar neer en keek naar de fruitbomen en gelijk zag ik een steenuil zitten in een mooie dode appelboom. Terwijl ik gehaast m'n spullen uit de cameratas pak, kijk ik nog even of die er zit. Maar wat zie ik, het mannetje springt boven op het vrouwtje!! Dit moet ik op de foto zetten, de paring!! Snel maak ik alles gereed. Gelukkig blijft de steenuil lang genoeg zitten voor een paar foto's. Yes, het staat er op. Wel wat verder weg en het licht verre van ideaal, maar ik mag niet klagen. Wel een minuut heeft het mannetje er op gezeten. De laatste 10 seconde klapperde die wat met z'n vleugels (ik denk de daadwerkelijke paring!) en vloog die er weer van af. Wat een adrenalinemoment!
Gelukkig bleef het vrouwtje nog even zitten en kon ik die nog in de schemer fotograferen met het licht van de maan er bij. Wat een avond!

6 opmerkingen:

 1. Uniek, en zo is het. Misschien niet de perfecte foto's maar wel mooi om met ons te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O het zal je toch gebeuren,ik denk dat ik in verbazing vergat te fotograferen,wat een prachtig moment laat je ons weer zien,geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Arné,

  Gelukkig voor jouw net genoeg licht om niet alleen het silhouet erop te hebben.
  Als je op de foto klikt kun je nog duidelijk zien dat het steenuiltjes zijn.
  Prachtig moment en meer dan uitstekend gefotografeerd.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch dat je zoiets te zien krijgt, en dan nog de gelegenheid krijgt om een foto te maken ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super hoor! Ik denk niet dat dit vaak gefotografeerd is! Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uniek moment weten vast te leggen Arné.
  De uilenman in optima forma! ;-)

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen