Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

dinsdag 21 mei 2013

Kleurrijke vogels

De ransuilen die een paar kilometer verderop van mijn huis vandaan zitten, laten zich vaak mooi fotograferen. Als ik tijd heb en de zon schijnt, ga ik er 's avonds vaak heen. Zo ook 3 mei, rustig laat die zich fotograferen in het prachtige avond zonlicht.
De dag daarop was ik vrij en pakte ik de fiets om een rondje te gaan fietsen, gewoon hier in de Vijfheerenlanden, want er is altijd wel wat te zien. Er lieten die zaterdag heel wat vogels zich mooi fotograferen.
Als eerste kwam ik een tjiftjaf tegen die ik vliegend op de foto wilde krijgen. Erg moeilijk is dat, want ze zijn enorm snel.Verder zaten daar ook wat staartmeesjes.
Daarna doorgereden naar de Lappenheide en daar wilde ik de kleine plevier er eens een keer goed op krijgen. Je moet voor deze vogel toch wel wat geduld hebben, want ze zijn behoorlijk schuw. Ik ging ergens langs het water liggen en na een half uurtje kwam er een kleine plevier om de hoek kijken. 2 keer kwam die langs en kon ik hem van mooi dichtbij fotograferen.
Hierna via de steenuilenplek (die prachtig in een fruitboom zat vol bloesems) doorgereden naar een plek waar een mannetje en vrouwtje gekraagde roodstaart zitten. Het vrouwtje had ik niet gezien die dag, maar het mannetje maakte alles goed. Wat liet die zich fraai bekijken zeg! Eerst hoog in de boom, maar later kwam die naar beneden.
Verder zat daar ook een braamsluiper die ik voor het eerst kon vast leggen.
Op de terugweg zag ik onverwachts nog een ijsvogel. Na wat geduld kon ik een aantal bewijsplaatjes maken. En ook de ransuil liet zich weer zien.
De week daarop ben ik nog 2 keer 's avonds bij de ransuilen wezen kijken. De eerste keer liet die zich mooi in een boom zien. De 2e keer mooi jagend. Helaas nog wel wat ver weg, maar hopelijk komt daar t.z.t. nog verandering in..
Hartelijke groet,
Arné

9 opmerkingen:

 1. Super mooie foto's, mooi scherp en fris van kleur. En wat een afwisseling, dit is genieten van de eerste tot de laatste foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja het kan niet op wat heb je er weer een pracht serie van weten te maken en wat een diversiteit heerlijk dit is puur genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de Gekraagde roodstaart serie jaloersmakend mooi Arné!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verzameling vogels weer. Foto 13 van de gekraagde roodstaart is de topper in deze reeks, die vind ik echt super.
  verder vind ik het knap hoe je die snelle staartmeesjes erop krijgt, en een vliegende tjiftjaf.
  groetjjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig al die soorten die jij weet te vinden, met de steenuil en gekraagde roodstaart als toppers.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sjonge zeg, wat een prachtige soorten heb je weer vastgelegd! Prachtig die kleine plevier! en ja,die steenuil is ook weer errug mooi! prachtige serie hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Arné,

  Prachtige varia aan vogels heb je weten vast te leggen. De mooiste vind ik toch wel de Gekraagde Roodstaart....heerlijke vogelserie om naar te kijken.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo Arné,

  ik kwam zomaar langs, wat een prachtige foto's, genieten van allemaal.
  Bedankt dat je de foto's online zet.

  groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen