Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 8 juni 2013

Eindelijk.. de zon!

De afgelopen tijd heel wat foto's gemaakt bij mij in de buurt. Na een kleine periode van zware bewolking boven Nederland, is de zon toch weer gaan schijnen, wat mij weer uitnodigt om er op uit te gaan.
Vaak was ik 's avonds bij de ransuilenplek te vinden. En als ik overdag een keer tijd had, pakte ik de fiets en maakte een rondje in de Vijfheerenlanden. Ook heb ik een voor mij nieuwe plek gevonden van een paartje grauwe vliegenvangers. Ze zitten daar op een prachtige plek en ik heb geprobeerd wat sfeerbeelden daar te maken.


Sta je weer op een avond naar de ransuil te zoeken, loop je wat rond bij een aantal bomen, kijk je om je heen, zit die plots 5 meter boven je!! Dan maar een kopportretje..

Erg leuke vogels die grauwe vliegenvangers! Erg snel zijn ze, maar soms willen ze er wel even mooi voor gaan zitten. Zelfs een keer met z'n tweeën op één foto.
Hoe dichtbij wil je een steenuil hebben? Deze zat een paar meter voor me, geweldig!
Nadat de steenuil wegvloog, fietste ik een stuk verder om daarna weer langs de steenuil te gaan. Deze keer mooi in het zonlicht en later prachtig vrij in een fruitboom. Ik blijf het prachtige vogels vinden. Hun gedrag, hun biotoop, en natuurlijk die indringende ogen, prachtig!
Afgelopen dinsdagmorgen moest ik voor m'n autotheorie, waar ik overigens gelijk in één keer voor geslaagd ben:-), en de middag daarop hetzelfde rondje gefietst als de foto's van hierboven. Eerst me een tijdje bezig gehouden met die pijlsnelle boerenzwaluwen in vlucht bij de Lappenheide. Toch nog 2 redelijke foto's kunnen maken. Daarna liet de steenuil zich weer prachtig zien en kon ik ook weer een aantal sfeerplaten maken van de grauwe vliegenvangers.
Hartelijke groet,
Arné

12 opmerkingen:

 1. Uilen, wat zijn ze toch prachtig en wat verwen je ons met mooie foto's. Ook de vluchtfoto's zijn mooi. De overige vogel-foto's mogen er ook zijn hoor, maar mijn voorkeur gaat naar de uilen. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tijd is het toch momenteel en je maakt er goed gebruik van! (wel korte nachten zo overigens ;-)
  Mooi die uilenstekken, je houdt er prachtplaten aan over.
  Een paar foto's om in te lijsten!

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Arné, wat een prachtige serie zet je hier neer. Vooral de Ransuil- en Steenuil foto's zijn weergaloos mooi. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Arne..
  deine Eulen und auch die Kauzbilder sind fantastisch.. eine sehr schöne Serie..
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is toch wat we eigenlijk allemaal wel zouden willen,geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt weer een paar mooie waarnemingen gedaan op vogelgebied. De steenuiltjes zijn mijn favorieten, wat heb je die mooi in beeld gekregen. Ik heb ze nog steeds niet gezien.....
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Arné,

  Oei, wat is die ransuil prachtig vastgelegd zeg. De steenuil natuurlijk ook, maar die ransuil is technisch toch ff wat lastiger. Prachtig hoor.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. sjonge, wat een mooie foto`s weer.Prachtige soorten! schitterend die jagende velduil,en net zo mooi die steenuiltjes!...ik wil een keer met je mee hahaha:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige serie vooral die van de Rans- en Steenuil...heerlijk als je zulke beelden kan maken vlakbij in de buurt.

  Gr,
  REmco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful photographs, real magic:) Greetings

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Arné

  Een tijdje niets van me laten horen maar dat wil niet zeggen dat ik je 'avonturen' niet meer volg:-) Ook nu weer genoten van je mooie blog en je mooie uilenfoto's, prachtig! Nog Van Harte met het behalen van je theorie en nu snel je rijbewijs binnen slepen.....Ben trouwens wel benieuwd of je camera weer gemaakt is en wat er mee was....

  Groet Kees
  http://www.keesdekker.net/

  BeantwoordenVerwijderen