Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 27 juli 2013

Van bijeneters tot visarend tot huismus..

Afgelopen weken weinig tijd gehad om wat op m'n blog te zetten. De laatste tijd heb ik toch wel vrij veel gefotografeerd, zowel bij mij in de Vijfheerenlanden als elders in Nederland. Laat ik beginnen bij de bijeneters die ik eind mei in Zeist kon fotograferen. Ze zaten daar met een groep van maar liefst 16 stuks. Ook kon ik daar nog wat andere vogels fotograferen.
Nu een serie van verschillende soorten vogels die ik bij mij in de omgeving heb kunnen fotograferen.
Hier een serie foto's van uilen die ik bij mij in de buurt hebt gemaakt. Een tijd lang kon ik 2 ransuilenpaartjes volgen en heb daar wel wat leuke opname's aan over gehouden. Verder kon ik ook de steenuil fotograferen.
11 juli ben ik samen met broertje Pieter naar de Zouweboezem geweest. Na wat normale vogeltjes te hebben gefotografeerd, zagen we een bruine kiekendief met hoge snelheid een wenteling maken in de lucht en maakte weer een stootduik naar beneden. Hier moest iets aan de hand zijn. Snel doorgefietst, en ineens zag ik een visarend met de kiekendief erachteraan. Helaas heb ik hier geen goede foto van, maar wel een bewijs.
Daarna konden we nog een klein halfuurtje de visarend zowel in vlucht als zittend fotograferen, geweldig!! Er spoot heel wat adrenaline door m'n lijf, wat een beest!!
Tot slot nog 2 foto's van een huismus. Niet echt een vogel waarvan ik net zoveel adrenaline krijgt als van de visarend, maar het zijn toch 2 opname's waar ik erg blij mee ben. De mus was bezig met het vangen van vliegjes die op de stengels zaten van een grassoort. Daarbij liet hij zich even heel mooi bekijken..
Groet,
Arné

5 opmerkingen:

 1. Wat is het toch iedere keer weer heerlijk om bij jou langs te komen dit is puur genieten,wat mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, misschien niet zo veel tijd gehad om te bloggen, maar àls je dan een keer een blogje maakt is het er ook wel één om te genieten! Wat een super mooie foto's heb je weer gemaakt. Misschien niet de meest spannende vogel, maar ik vind de foto's van de huismus echt fantastisch! Groet Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tje wat veel, waar moet ik beginnen?
  Misschien wel bij de laatste twee, wat een prachtige foto's. De visarend is kicken natuurlijk. De uilen zijn ook super, die zou ik graag eens voor de lens krijgen, net als de bijeneters. Maar je foto van het vliegende pimpelmeesje is ook heel gaaf.
  groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Arné, een verzameling foto's waar je "u" tegen kan zeggen.
  Vele foto's zijn voor mij wel herkenbaar (en zeker niet minder mooi), maar met die foto's van de visarend verras je me wel hoor! Prachtige ontmoeting met mooie opnames heb je er aan overgehouden.

  We gaan zeker binnenkort weer eens ergens heen.

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen