Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

dinsdag 19 november 2013

Spreeuwen en meer..

Anderhalve week terug ben ik samen met Johan naar een spreeuwengroep bij mij in de buurt geweest. Aan het eind van de middag verzamelen zich duizenden spreeuwen bij elkaar, een geweldig schouwspel! Helaas hadden we geen mooie zonsondergang, maar wie weet, komt dat nog.
Verder zagen we die middag een buizerd die een meeuw als prooi had (heb ik zelf nog nooit gezien!), een kwak en liet eerder die week de steenuil zich weer zien bij mijn steenuilenplek. Overdag is de uil nergens te vinden, maar met de schemer isie regelmatig te zien.
Niet veel foto´s in deze keer, maar aankomende zaterdag ga ik waarschijnlijk naar de Arkemheenpolder. Na die tijd hopelijk wat meer foto´s!

Groet,
Arné

6 opmerkingen:

 1. Dit is weer heel mooi de buizerd die een meeuw te pakken heeft, het steenuiltje, maar deze keer ga ik toch voor de kolonie meeuwen wat moet dat overweldigend zijn om daar bij te staan,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Arné,

  Niet veel, maar wat je hebt is toch wel weer heel fraai hoor. Stuk voor stuk fascinerende waarnemingen en ook nog eens mooi vastgelegd.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klein maar fijn Arné, prima blog met fraaie opnamen.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga ook voor die kolonie zeearenden! :-)
  Hoewel, een kwak is toch ook een unieke ontmoeting...
  Ben benieuwd naar je opnames van Arkemheen.

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie opname van de spreeuwenzwerm, vooral de eerste. Als ik zo'n steenuiltje wist te zitten, zou ik er ook vaak heen gaan. Blijft leuk toch.
  Kwak is wel een heel bijzondere waarneming.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. erg mooie foto's van de spreeuwenzwerm :D

  BeantwoordenVerwijderen