Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 2 november 2013

Tapuit!

Onlangs ging ik weer bij m'n steenuilenplek kijken. Ik was benieuwd of ik ze nog kon zien. Na een tijdje gezocht te hebben zonder resultaat zag ik vanuit mijn ooghoeken een vogel op een paaltje zitten. Het was behoorlijk ver weg. 
Zoals ik al vermoedde was het een tapuit. Een aangename verrassing, want hier in de Vijfheerenlanden had ik ze nog niet eerder waargenomen. Heb er die middag veel foto's van gemaakt. Het weer zat niet echt mee; zwaar bewolkt en af en toe een regenbui. Toch heb ik er nog een aardige serie van kunnen maken. En ja, een tapuit in de regen is weer eens iets anders toch..
Het is misschien ook wel even leuk om te zeggen dat mijn foto's voortaan worden bewerkt in Photoshop 5. Collega-fotograaf Johan Scholtens is een avond bij mij geweest en heeft uitgelegd hoe alles een beetje werkt. Waarschijnlijk komt dit de kwaliteit van de foto's ten goede. Deze serie van de tapuit heb ik zelf bewerkt in Photoshop.

Groet,
Arné

11 opmerkingen:

 1. Zo Arné, je prachtige foto's worden nóg prachtiger!
  De een-na-laatste foto vind ik het mooist (tapuit kijkend naar rechts op natte paal).
  Best bijzonder hoor hier in de Vijfheerenlanden.

  Hopelijk heb je nog veel plezier van je spoedcursus PS5 !

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Arne, I really love your photos. Beautiful! Greetings from Montreal, Canada.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou daar heb je al vlug succes mee het ziet er inderdaad nog mooier uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit adulte mannetje staat er prachtig op, Arné! Knap gedaan gezien de slechte omstandigheden maar je had, ondanks de regen, toch nog wel aardig licht, zie ik. En een tapuit is zeker geen algemeen voorkomend vogeltje hier bij ons dus ook nog eens best bijzonder. Verder moet ik je natuurlijk complimenteren met je prachtige steenuil foto's van de vorige blogs maar dat spreekt voor zich want wat zijn ze mooi!! Nog een paar jaartjes en dan zetten jij en je broertjes Leerbroek op de kaart als de plaats waar die Nederlandse Topvogelfotografen vandaan komen. En aan de bewerking zal het niet liggen want zo'n spoedcursus van de meester is heel wat nomi's waard!!

  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan, deze foto's, veel plezier met photoshop, ik gebruik het zelf ook altijd.
  H groet, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waren er nog meer collega fotografen bij de biesbosch zaterdag 2nov?ben op zoek naar een fotograaf die ik daar zag.misschien kan je me verder helpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem,

   Ik ben 2 nov. niet in de Biesbosch geweest, dus ik kan je niet helpen helaas..

   Gr.
   Arné

   Verwijderen
 7. Hai Arné,

  Mooi hoor zo met die regendruppels. Fijn dat iemand je even geholpen heeft met de nabewerking. Ik hoop dat het zijn vruchten af gaat werpen in de toekomst. Succes.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie serie, vooral de foto waarop je de regen ook ziet.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie serie. Prachtig met die donkere lucht erbij.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen