Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

maandag 25 juli 2011

Weekje op vakantie - rondje in omgeving

Ik ben vrijdag teruggekomen van een weekje vakantie. Op zaterdag ben ik gelijk maar een rondje in de omgeving gaan fietsen. Toen ik nog maar net op de fiets zat, zag ik veel boerenzwaluws om mij heen vliegen. Vliegend zijn ze heel moeilijk te fotograferen, dus wilde ik verder fietsen. Maar iets verderop zaten er twee op een hek. En dan is het makkelijker om er een foto van te maken.
Na een stukje verder gefietst te hebben bereikte uik het bos. Plots zag ik een hele mooie 6-endige reebok in het weiland lopen. Snel van mijn fiets afgestapt en een paar foto's gemaakt. Waarschijnlijk liep hij al een tijdje in het weiland, want hij keerde terug het bos in.
Na deze mooie ontmoeting ging met de fiets verder totdat ik een heide bereikte. En op de heide is wer altijd wel iets mooi om te fotograferen. Ik wilde wat landsschapsfoto's maken, maar ik hoorde een paar vogels achter mij wegvliegen. Ik herkende het geluid want ik had het al vaker gehoord in de Zouweboezem, het waren nl. kneuen. Ook zag ik iets verder nog een rode vogel. Dat was een nog mooiere roodborsttapuit. Dus ging mijn standaardlens eraf en ijn telelens erop. Alhoewel het ver weg was, was het toch genieten. De onderste foto is trouwens en jong die even dichtbij wilde kijken.

Het was in ieder geval weer een mooie dag.
Op dinsdagavond ben ik met het gezin wilde zwijnen wezen kijken in Gortel. We kwamen onverwachts een bekende tegen en hij zei dat jij een hele goede plek wist waar vaak zwijnen zijn te zien.
Wij dus achter hem aan gereden. Camera in de aanslag dus en wachten tot de zwijnen zich laten zien. Opeens zag ik een heel gezin. Veel foto's waren slecht, totdat opeens autolampen op de zwijnen schenen. Toen kon ik 1 scherpe foto maken. Technisch geen goede foto, maar toch leuk zo met flitslicht. Wel jammer van het grassprietje onder in het beeld, maar ja. Weghalen doe ik nooit, dus nu ook niet.
Er volgt nog meer over de belefenissen van mijn vakantie.


Groeten,
Arne

3 opmerkingen:

 1. er zitten mooie beelden tussen, de ree, wat zijn het toch prachtige dieren om te zien. En het boerenzwaluwtje, het zijn schatjes, maar zo moeilijk om op de kiek te zetten.
  Mag ik een tipje geven, plaats de foto's extra groot, kijkt wat makkelijker en het neemt geen extra ruimte in bij je blog...nu moet de kijker elke keer de foto vergroten..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zwijnen dat is lachen zeker weten. Je boerenzwaluw staat er ook prima op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de reacties en voor de tip!
  Ik al zo ook even een nieuw bericht plaatsen over de Ooostvaardersplassen.

  Groeten,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen