Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 30 juni 2011

Ransuilen in avondlicht

Ik ben de afgelopen 2 weken vaak naar de ransuilen gegaan. Want voor je het weet zijn ze uitgevlogen. Alleen de eerste avonden vielen wat tegen. Of ze lieten zich pas laat zien, of ik was mijn draadontspanner vergeten, of het was al vroeg donker. Maar de laatste keer dat ik geweest ben, was het zonnig en windstil. Ideaal dus voor de ransuilen, want dan is de kans groter dat het op hetzelfde tijdstip een stuk lichter is. Toen ik er om 9 uur aankwam, hoorde ik de jongen al zacht piepen, yes.
Na een tijdje goed gekeken te hebben zag ik een jong op een tak zitten. Na 10 min. vloog hij/zij naar een andere tak, vrij van alle andere takken. Het jong zat in een straaltje van prachtig licht.
En toen de ouders eraan kwamen vliegen, was ik helemaal blij natuurlijk.
Opeens kwamen er op het fietspad achter me een paar luiddruchtige jongens aan. Normaal geven ze er geen aandacht aan, maar deze keer vlogen de ouders met jong (en de andere 3 jong die ik niet had gezien, want die scharrelden op de grond) alle kanten op. En een jong ging heel dichtbij zitten op een half dode tak. En deze prachtige uil bleef er lang zitten. Zo kreeg ik voldoende tijd om deze te fotograferen.
Net voordat ik weg wilde gaan, kwam er nog een volwassen ransuil dichtbij op een tak zitten. Snel nog een paar foto's gemaakt en gelijk verder gegaan, om ze met rust te laten. Ik snap nu gelijk ook dat ik ze nog nooit eerder had gezien als je deze foto bekijkt.
Na deze schitterende avond ben ik blij met deze resultaten. En ik hoop dat we met z'n allen nog lang kunnen genieten van deze prachtige uilensoort!

Groeten,
Arn Roest

10 opmerkingen:

 1. Schitterend, die jonge uilen! (En die oude uilen ook natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jan,
  Bedankt voor je reactie. Het was echt genieten daar. Hopenlijk keren ze elk jaar weer terug daar.

  Groeten,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mazzeltje en wat heb je er lekker werk van weten te schieten. Het zijn en blijven voor mij de mooiste uilen met die mooie pluimpjes op de kop....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne serie heb je weten te schieten van de Ransuilen en je maakt meteen duidelijk dat een mooie serie maken ook afhankelijk is van je inzet.
  Leuk hoe je in je opeenvolgende blogs beschrijft hoe je tot je resultaten komt.
  Leuke webloglog heb je, ik kom vast nog wel weer bij je rondsnuffelen.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de reacties Peter en Coby.
  Ik vind de ransuil misschien ook wel de mooiste uilensoort, hoewel de steenuil die bij mij in het dorp zit ook heel mooi is, vooral de roep van de steenuil vind ik mooier. Maar qua uiterlijk vind ik idd de ransuil mooier.

  Met vr. gr.
  Arne Roest

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Arne,
  Wat een prachtige serie heb je geschoten van de ransuilen.
  Zou ze graag ook een keer tegenkomen.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Arne,

  Wat mooi dat je zo'n locatie weet te zitten. Hoop dat je nog even van ze kunt genieten.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Cees en Robert,

  Ik ben er zeker blij mee dat ik deze plek heb gevonden.
  Ik kan nu alleen nog nagenieten, want ze zijn uitgevlogen. Ik heb er pas tot 's avonds laat gezeten, maar ik hoorde of zag ze niet.
  Hopelijk volgend jaar weer, wat ze schijnen vaak terug te keren naar dezelfde plek (om te broeden).

  Groeten,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. kwam via via hier, wat heb je deze mooi te pakken. Wat zijn het pracht uilen om op de foto te zetten, dit is genieten. Complimneten hiervoor.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Von,

  Het zijn idd schitterende uilen. Het is helemaal genieten als je ze ook hoort roepen.

  Groeten Arne

  BeantwoordenVerwijderen