Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 7 juni 2012

Zouweboezem en steenuilen

Vorige week ben ik naar de Zouweboezem geweest. Op de heenweg langs het riet vloog er plotseling een vrouw rietgors voorbij die pal voor me ging zitten. Ik kon een paar foto's maken, en weg was ie. Daarna fietste ik door naar het kijkscherm, en daar waren de zwarte sterns lekker actief. En ook de blauwborst liet zich daar mooi fotograferen, zowel van voren als van achteren liet hij z'n staart mooi zien. Ook bij het vlondertje waren de sterns prachtig te bekijken.
Afgelopen maandagavond ben ik weer bij m'n steenuilenplek geweest. Ik heb er de hele avond gezeten en heb er een leuke serie aan over gehouden. Hoewel ze niet pal voor me zaten, vind ik het toch wel wat hebben. Typisch hoe je de steenuil zou kunnen tegen komen, zo in de schemer.
 En gisterenavond ben ik er weer geweest. Op weg daar naartoe zag ik een vink mooi zitten met een vlieg in z'n snavel. Toen ik bij de steenuilenplek aankwam, zette ik de camera op statief, met de draadontspanner erop en gericht op een paal waar ze vaak op gaan zitten. Zelf ging ik een stuk verderop zitten, samen met m'n broertje. Na een tijdje vliegt er een groene specht over, en ik zeg tegen broer Pieter; dat zou toch wat zijn als de specht op de paal gaat zitten. En wat gebeurd er, hij doet het. Er staan daar zat palen, maar toevallig gaat ie net op die paal zitten. Dus ik klik maar achter elkaar en krijg genoeg tijd om hem erop te zetten. En na een minuut vliegt ie weg.
 Ik liet m'n camera een tijdje nog staan, maar er komt maar geen steenuil op de paal zitten. Dus ik pak m'n camera en ga weer een stuk verderop zitten. En je zal het net hebben; sta je een stuk verder, komt ie eraan. Nou ja, ik was al blij dat ie er zat. De reden dat de steenuil er ging zitten, was omdat er een kat voorbij liep. De uil begon enorm te krijsen tegen de kat, maar die gaf er niks om, en liep gewoon door. Als je goed kijkt naar de foto, zie je dat ie net aan het schreeuwen is.
Dus zoals jullie wel kunnen zien heb ik me wel vermaakt de afgelopen dagen. Nu maar hopen op jonkies van de steenuil, want vorig jaar hebben ze 3 steenuilen grootgebracht. De tijd zal het leren..
Iedereen ook weer hartelijk bedankt voor de reacties op m'n vorige blog.

Hartelijke groet,
Arné

14 opmerkingen:

 1. Gave Serie Arne! Prachtig die sterns en die groene specht is ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eerst de specht en daaarna de steenuil om over de rest maar te zwijgen.ja dat jij je vermaakt hebt kan je er lekker in wrijven.gewoon topklasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goed bezig arne! Leuk dat zo'n draadontspanner werkt! Want een groende specht zo op de foto zetten is heel bijzonder!!

  gr wieg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wat een vangst weer Arné. Zwarte Stern heb je er fraai opgekregen. Ik weet hoe snel die rakkers zijn. Blauwborst ook met waaierstaart. Waarschijnlijk had hij dichtbij een nest zitten. Ja het Steenuiltje blijft prachtig. Ik heb nog niet een foto ervan die ik durf te laten zien. Als je dan ook nog op zo'n afstand een schuwe Groene Specht kan vastleggen, ja dan moet je wel met een blij gevoel naar huis zijn gereden.

  Ik begrijp alleen niet waarom je geen foto's hebt van de Purperreigers....Zouweboezem is toch wel "the place to be" voor deze soort.


  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig verhaal van de Groene specht. Mooie kwaliteitsfoto's.
  Moet toch weer eens naar de Zouweboezem.

  Groet,

  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Arné,
  Weer een prima serie kunnen maken, fraaie soorten laat je ons hier weer zien. Zal weer volop genieten geweest zijn, mooi werk!!

  Gr,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Arné,

  Fraaie foto's! Heb nog niemand over de rietgors gehoord maar wat een lekkere foto vind ik dat; mooi scherp, mooi getekend en in een prachtige omgeving. Ook de vink vind ik er bijzonder goed op staan. En last but not least natuurlijk de groene specht; bijzonder!

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk, Arne. Je beleeft mooie vogelavonturen in je omgeving. Die groene spechtenfoto's zijn prachtig op dat groene paaltje! Ik zou graag eens dat steenuiltje komen bezoeken...
  groet, Martijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Arne, mooie serie hoor!
  Prachtig de Zwarte Sterns en dat er twee van
  die prachtige soorten op je paaltje komen zitten
  is toch wel geweldig.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gave foto's Arné! Die groene specht is helemaal fantastisch natuurlijk, en ook je zwarte sterns vind ik heel mooi (en de rest natuurlijk ook...). Ik hoop dat ik nog eens zo'n groene specht mooi voor de lens krijg, want dat is toch wel een van mijn favoriete vogels.
  Groet! Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed bezig Arné! De groene specht is een topper, steenuilen zijn prachtig en die blauwborst met gespreide staart, daar ben ik wel jaloers op.
  En ja, zwarte sterns zijn erg beweeglijk, maar je hebt er toch een aantal mooie foto's aan overgehouden.
  Mooie serie. Binnenkort maar weer eens op pad met jou; altijd spannend...

  Hartelijke groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij lijkt het beter als ik met jou op pad ga, naar de wespendief in de ZB bijvoorbeeld :-)

   Verwijderen
 12. Wonderful images overall, especially the Green Woodpecker.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt weer prachtige foto's, vooral de lepelaar vind ik erg mooi. Die wil ik zelf ook nog wel een keer fotograferen.

  prachtig.

  Groet

  Robert

  robert-1968.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen