Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 7 juli 2012

Steenuilen en Lappenheide

Afgelopen woensdag had ik vrij, en ging rond 10 uur naar een steenuilenplek in de omgeving van Leerdam. Ik had ze daar al vaker gefotografeerd en het voordeel van die plek is dat ze bijna altijd op dezelfde tak zitten, en mooi vanaf de weg zijn te bekijken. Toen ik eraan kwam gefietst, zag ik er direct 1 zitten op z'n vaste plek. Maar zag ik het goed? Ja, het is een jong. Ik maak er een foto van, kijk ondertussen wat om me heen en kijk plots recht in de ogen van een andere jonge steenuil die nog geen 10 meter voor me zit op een paal. Wat geweldig om zo'n schitterende vogel voor je te zien zitten.
Na een minuut vloog het jong weg in de fruitboom. Ook daar liet hij zich weer mooi zien. Ook het andere jong was prachtig te bekijken. Ze vlogen een aantal keren naar een andere tak. Daarom kon ik ze op meerdere plekken fotograferen. Mij blijven ze in ieder geval niet vervelen!
Daarna verder gefietst naar de Lappenheide wat er niet ver vandaan ligt. Maar daar was niet veel te beleven. Alles zat wat ver weg. Ik besloot om daar te gaan zitten, in de hoop dat er iets leuks dichtbij zou komen. En na een klein uurtje zag ik daar een stuk verder een tureluur mijn kant op komen lopen. En die kwam steeds dichterbij. Dus ben ik op mijn buik gaan liggen achter een grote graspol, met de camera op de fotorugzak. Uiteindelijk kwam die tot op nog geen 10 meter! 
En eergisteren ben ik naar de Zouweboezem gegaan. Daar kon ik de zwarte sterns en een kuifeend leuk fotograferen.
Goed weekend iedereen!

Gr.
Arné

13 opmerkingen:

 1. Hallo Arne,
  Als ik kijk naar jou ... Ik ben enthousiast .. als deze foto's van de kleine uilen die zijn echt geweldig .. Perfecte foto's van een schuwe vogel .. deze zijn echt heel mooie momenten als je zoiets op te nemen.
  Gefeliciteerd met uw afbeelding serie.
  Groeten Frank

  Hallo Arne,
  immer wenn ich bei Dir schaue... bin ich begeistert.. wie auch diese Bilder von den kleinen Eulen, die sind absolut spitze.. Perfekte Aufnahmen von einem scheuen Vogel.. das sind wirklich sehr schöne Momente wenn man soetwas Aufnehmen kann.
  Gratulation zu deiner Bildserie.
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Arne, ik kan me jouw enthousiasme voor de steenuil heel goed voorstellen, zeker als het lukt om er mooie opnamen van te maken.

  Groet,

  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De voorlaatste steenuil zit echt prachtig gekaderd tussen het groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Arné,

  Prachtige foto's van de uilen. Erg mooi om te zien.
  De vliegende eend staat er erg mooi op. Jammer van die waterlelie anders had je een topfoto gehad.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk om zo oog in oog met die jonge steenuilen te staan ,een geweldig moment en daarna nog de tuereluur en de zwarte sterns en de kuifeend mag er ook zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent weer lekker op pad geweest en wederom kom je thuis met prachtige foto's. Die steenuiltjes staan nog op mijn wensenlijstje, net zoals de zwarte sterns.
  Je momentje met de tureluur bewijst maar weer dat je met rust en geduld toch veel kan bereiken, en de dieren dan toch dichterbij komen. Prachtige foto's.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige serie zet je weer neer, Arné! Vooral die Steenuiltjes vind ik heel mooi en het wordt hoog tijd dat ik er eens ga kijken..... Ik weet de plek wel maar het is er nog niet van gekomen. En de Lappenheide valt erg tegen van het jaar, nog geen zeldzaamheden en zag er het afgelopen weekend voor het eerst een Bosruitertje en die zaten er vorig jaar al veel eerder. Maar wat niet is kan nog komen dus we houden de moed erin! Vind je foto trouwens van die Roodstaart ook heel mooi maar die andere Leerdammer (J.S) is dan weer op dat gebied en op veel andere... een klasse apart:-) Maar denk dat het een kwestie van tijd is en dan zeggen wij dit weer van een Leerbroeker.......

  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk Kees:-) Ik probeer hem al een tijdje te verslaan, maar het is me nog niet gelukt:-)
   Ik houd de moed erin en stop niet eerder dan het me lukt..
   Ben alleen bang dat dat heel lang gaat duren. Helemaal om die eksterfoto met 99 nomi's op BP te verslaan..

   Groet,
   Arné

   Verwijderen
 8. Nou Arné, dan mag ik wel door Kees wat pluimen krijgen over mijn roodstaartfoto's, maar wat betreft de steenuilen ben jij toch echt de top van Leerdam e.o.!
  Wat een prachtige serie van met name die jonge steenuilen. Zo mooi heb ik ze nog niet in beeld kunnen krijgen. Klasse en ga zo door!

  Groet ,Johan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de complimenten:-)
   Jij had ze anders ook heel mooi op de foto afgelopen zaterdag zag ik op je site. Het is (en blijft hopelijk) een schitterende plek daar.

   Gr.
   Arné

   Verwijderen
 9. Ze zijn weer heel mooi geworden, Arné! Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om bij de Steenuilen te gaan kijken, maar als het eerdaags weer eens aardig weer is... Tureluurtje is ook erg fraai!
  Groet, Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Arné,

  Wat heb jij toch steeds mazzel met die steenuilen. Nu laat je weer een schitterende serie zien. Ditmaal ook van een juveniel Steenuil. Vooral foto 3 vind ik prachtig mede door de inkadering van de takken/blaadjes. De Tureluur werkte ook lekker mee voor je waardoor je hem fraai van zo'n afstand kon vastleggen.

  Weer een blog waar ik van genoten heb.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooie serie Arne! prachtig die Steenuiltjes en die tureluur!

  BeantwoordenVerwijderen