Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

dinsdag 3 juli 2012

Zouweboezem en zwarte roodstaarten

Vorige week donderdag ben ik naar de Zouweboezem geweest. Heb zoals altijd weer een tijd bij de zwarte sterns gestaan, die deze keer opvallend veel vlinders als prooi hadden voor hun jong. Op de tweede foto zie je zelfs vader en moeder met vlinder.
Iets later toen ik bij het kijkscherm stond kwam er een lepelaar aangevlogen die vlak langs me heen vloog. De laatste foto van de lepelaar is bijna niet gecropt, en dat met 300mm!!
En gisterenavond ben ik met m'n broertje Pieter naar Leerdam gegaan, want daar was door een fotovriend zwarte roodstaarten gezien. Na een klein rondje fietsen daar zag ik er opeens een vliegen. En elke keer ging die op een gebouw zitten om daarna weer naar beneden te vliegen. En omdat die toch wat ver weg zat, probeerde ik haar vliegend op de foto te zetten. Na een tijdje lukte dat. Gelukkig scherp, mooie houding en wat voor mij de foto erg leuk maakt is de schaduw. Ben er zelf erg blij mee.
Maar na een tijdje kwam Johan er zelf aan met de auto, dus wij stapten in, en reden iets verder waar hij ze had gefotografeerd. En inderdaad, na een tijdje wachten gingen ze op de gewenste plekken zitten. Deze keer veel dichterbij (6 meter). En de zon werkte ook goed mee, wat ervoor zorgde dat we er tot 10 uur zaten. Wat een prachtig vogeltje en wat een heerlijke avond was het.

11 opmerkingen:

 1. O wat mooi met de vlinder in dr bekkie en dan die lepelaar in vlucht en dan die zwarte roodstaarten je bent niet voor niets naar Leerdam gereden dat moet genieten geweest zijn.geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, jij hebt ook Zwarte Sterns, mooie vogels en best lastig
  vast te leggen heb ik ervaren, dus compliment.
  Ook de Lepelaar heb je mooi weten vast te leggen.
  En de Zwarte Roodstaart had je fijn licht bij, ik kan me voorstellen dat je er blij mee bent. Het was nog mooier geweest als hij een wat natuurlijker zitplek had uitgezocht...
  Mooie serie weer.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nu weet ik waar de vlinders heen gaan..;-) een mooie serie. Jammer dat de zwarte roodstaart op van die fotogenieke plekjes is gaan zitten...;-) maar dat is nu niet erg..je hebt deze op de kiek..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie vogels erg mooi.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, zowel de sterns als de zwarte roodstaart, vooral die laatste heb je er echt heel mooi op staan.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige serie, ik vind de lepelaar in vlucht helemaal super.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Arné,

  Ze staan er weer prachtig op.
  Mooi vogel die roodstaart en helemaal top in dat licht.

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf zeg, die Zwarte Roodstaart met dat vreemde oranjeachtige licht. Errrrg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Arné,

  Mooie serie weer. Vooral de Zwarte Roodstaart heb je fraai kunnen vastleggen met name die wegvliegende met schaduw. Helaas komen ze vaak voor op bedrijventerrein en dat is niet de meeste fotogenieke plekjes. Zwarte Sterns en Lepelaar staan er ook fraai op.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank allen voor de reacties!!

  Groet,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen