Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

woensdag 22 augustus 2012

Dagje Kampina

10 augustus ben ik met Johan naar de Kampina geweest. Er waren veel vogels te zien daar. We hebben meerdere keren de ijsvogel gehoord en gezien (helaas allemaal te ver weg), de waterral kort zien vliegen, en ook een voor mij nieuw soort gefotografeerd; de kuifmees. Deze had jongen en vloog veel in de toppen van bomen. Na een tijdje ging er één mooi dichtbij zitten.
Ook heb ik me een tijd bezig gehouden met macrofotografie. Dit heb ik praktisch nog nooit gedaan, maar omdat Johan zo druk met z'n macrolens bezig was, ging  ik het ook maar proberen. Ik vond het leuk om te doen, maar toch houd ik me liever met vogels bezig:-)
Spinnenweb met dauw in tegenlicht:
Lepelaars, watersnippen, boomklever en de kuifmezen:
De juffers (waarvan ik de namen al niet meer weet..) en ook de boomklever nog wel even voor de lens.

H.G.
Arné15 opmerkingen:

 1. Prachtige serie heb je gemaakt.
  Ik vind vooral foto 3 en 12 heel erg mooi, die springen er voor mij uit.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldige serie heb je weer kunnen maken,dit is gewoon genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie serie Arne! Je moet vaker de macrolens pakken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's weer Arne, en inderdaad vaker op pad met je macrolens.

  met vriendelijke groet
  Robert
  http://www.robert-1968.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's, ga door met die macrofoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbare foto's Arné ;-)
  Goed gelukt hoor, ook van de kuifmezen, dat was zeker niet gemakkelijk die kleine beweeglijke vogeltjes in de schaduw van de bomen. En van de boomklever mag je zeker ook trots op zijn.
  De macro-foto's zijn ook verrassend! Zeker de foto van die libelle met de felblauwe oogkassen. Mooie achtergrond. Nog iets bijsnijden en je kan 'm zo ophangen. Ga zo door!

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk die kuifmezen! Ik ben ze vaak tegen gekomen op mn stage maar ze bleven altijd hoog in de toppen zitten! Of ik had te weinig geduld;)

  gr wieg

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Arne,
  Prachtige serie, vooral de kuifmezen en watersnippen.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie serie weer Arné. Vooral de vliegbeelden van de Lepelaars zijn top. Je kunt al aardig uit de voeten met je nieuwe lens.


  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tjonge, dat ik jullie daar niet gezien heb want ik ben er toevallig die dag ook geweest. Ging voor de macro maar die Weidebeekjuffer (2e foto van onderen) kon ik maar niet vinden maar jij heb hem er prachtig opstaan evenals die andere macro's! De foto's van de Boomklevers, Kuifmezen en Watersnippen zijn ook heel mooi maar ook die heb ik niet gezien:-( Kortom, zit weer te genieten van deze blog en ik ben waarschijnlijk in de Campina geweest, je weet wel...dat bedrijf dat die koeien uitmelkt:-)

  Groetjes Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtige serie Arn~e! mag ik vragen waar je in Campina naartoe gaat? Het is een groot gebied en ik wete nooit precies waar naartoe te gaan daar...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. This blog is through a nice to meet new people and their land, culture and nature. Come and look at you Teuvo Kuvat - Teuvo images, both at the same time will be my blog collection flag depicting your country's flag to rise higher. You should also tell all your friends to my blog by fermentation. Teuvo Vehkalahti Finland

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie platen weer Arné, dat spinnenweb bijvoorbeeld en die Weidebeekjuffer is ook helemaal niet gek, dus misschien moet je toch maar vaker die macrolens erop schroeven ;-) Maar ook de Kuifmezen en dat Boomklevertje vind ik erg leuk.
  Groet! Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beautiful photographs, bird in flights it is a magic. I am greeting

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fraai gebied lijkt me dit! Prima macro's by the way; vooral de eerste is apart. Heb persoonlijk ook meer met vogels dus ik begrijp je wel.

  Gr. Robert

  BeantwoordenVerwijderen