Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 9 augustus 2012

Van alles en nog wat

Ik heb al een tijd niets meer op m'n blog gezet, dus word het weer hoog tijd. Ik heb de laatste tijd veel mooie dingen gezien. Ook ben ik vorige week een weekje op vakantie geweest op de Veluwe, maar daar ga ik het later over hebben.
20 juni 's ochtends
Rietgors en een buizerd met kievit in de Zouweboezem.
20 juni 's middags
Die middag ben ik met Johan op zoek gegaan naar een kraanvogel die al een tijdje in Almkerk te vinden was. Als eerste zagen we een reebok lopen, en 5 tellen later zagen we 20 meter verderop de kraanvogel. Het was een magnifieke vogel die druk aan het foerageren was. Eerst zaten we daar op het weiland, maar de kraanvogel liep steeds dichter naar de weg. Dus stapten we de auto in, en daar liet de vogel zich benaderen tot op zo'n 8 meter!! Wat is het dan toch moeilijk om een goede scherpe foto te maken, omdat ik hem beeldvullend in m'n camera zag. Wat hebben wij genoten daar!
26-07
Patrijs en huiszwaluwen in de Biesbosch. k'Ben vooral erg blij met de 2e zwaluwfoto.
04-08
Ik kreeg van iemand te horen waar hier in de buurt ijsvogels zitten. Dus ik ging met Johan daar op af. We hebben de ijsvogels gezien, ook heb ik ze vliegend gefotografeerd, maar helaas niet helemaal scherp. Gelukkig waren daar in de buurt ook veel visdiefjes, dus hebben we daar ook een tijd gestaan.
Iedereen alvast een goed weekend, en vergeet niet te genieten van het heerlijke weer!

Groet,
Arné

9 opmerkingen:

 1. wat bijzonder een kraanvogel in almkerk,en dat hebben jullie heel mooi benut en de visdiefjes staan er ook prachtig op en de zwaluw in vlucht geweldig en dan pak je ook nog even een buizerd mee.meer kan haast niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's van de kraanvogel, hoe bijzonder is dat. Geweldig dat ie steeds dichterbij kwam. Foto 9 vind ik heel mooi, daar is hij net een balletdanseres.
  De zwaluwen en visdiefjes in de vlucht zijn ook erg geslaagd.
  Mooie blog.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een buitenkans om zo een kraanvogel te fotograferen...Deze kans zeer goed benut.

  Groet,

  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige serie, voor mij springen nummer 9, 12,en 19 er echt uit.
  Dit zijn superplaten.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fraaie platen weer Arné, die Kraanvogel is natuurlijk een buitenkansje! Maar de Huiszwaluw en de Visdief vind ik ook geweldig.
  Groet, Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed zeg, die kraanvogel! Geweldig! De visdiefjes zijn ook heel goed vastgelegd, mooie blog!
  Groeten, marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hoor een kraanvogel en dat in Nederland ;-)
  De foto's van het visdiefje zijn erg mooi geworden Arné. Scherp, mooie houdingen en prima belicht. Klasse! Ze kunnen zo in het BP-boek 2012...

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Arné,
  Wat maak jij de laatste tijd toch mooie foto's. De zwaluwen en visdiefje zo mooi in de vlucht. Maar ik ga natuurlijk helemaal voor de kraanvogel, wat een mooi moment, en zo dichtbij. Gaaf hoor.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi die Kraanvogel foto's!!!


  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen