Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

vrijdag 28 december 2012

Grijze vakantie

Ik had me al verheugd op de vakantie, maar wat viel het vies tegen. 2 keer ben ik wezen fotograferen in de Goilberdingerwaard en 2 keer zat het potdicht.
Maar om stil thuis te zitten is ook niks, dus toch op pad gegaan. Maandag ging ik met broertje Maarten en het regende zelfs toen we aankwamen in de Goilberdingerwaard.
We zagen de torenvalk al vrij snel zitten op een bunker en terwijl het maar bleef regenen kreeg ik de TV er toch een beetje fatsoenlijk op. 

Nadat de TV weg vloog liepen we wat door het gebied heen, maar ook daar was niet veel te beleven. We besloten maar om bij het water te gaan kijken in de hoop op een ijsvogel die daar weleens zit. En ja hoor, we zaten er nog gen 5 minuten of daar kwam het mannetje aan. Maar helaas achter allemaal takken. Daardoor kon hij ons niet zien, maar de andere kant is dat ik de ijsvogel er ook niet mooi op kreeg. 
Na 10 minuten zat ie er nog, en probeerde ik voorzichtig omhoog te lopen (we zaten op een schuin stuk), dan een stukje verder lopen, en hem daar zonder takken ervoor op te krijgen. En dat lukte gelukkig. Ook al vloog de ijsvogel iets verder, ik kon hem alsnog fotograferen. En na zo'n 10 minuten vloog ie weer verder en konden we hem niet meer zien. Ook al zijn het geen topfoto's, ik ben er toch blij mee. Een beetje omgeving erbij kan geen kwaad:-)
Nog een tijdje gezeten, maar hij wilde niet meer terugkomen. Op zoek naar de torenvalk dan maar weer. Na een tijdje zoeken zag ik haar ergens bidden. Voorzichtig er naartoe gelopen en na een tijdje had ze een muis te pakken en ging ze die in een boom opeten, terwijl ik mocht toekijken, het blijft een prachtig gezicht!
Nadat we na een tijdje de TV niet meer kon vinden gingen we maar weer terug naar de ijsvogels. We zaten er even en na een half uurtje kwam die er weer aan. Deze keer zaten we op een betere plek, en konden we hem goed zien/fotograferen, maar opeens zag ik iemand er aan komen lopen met een camera. En diegene liep op het pad vlak achter de ijsvogel. Gelukkig (voor ons) zag de fotograaf de ijsvogel niet en liep vrolijk door en de ijsvogel bleef zitten.
Maar nadat ik wat beter lette op de fotograaf, zag ik dat dat Kees Dekker was (http://leerdammerkees.blogspot.nl/) die ook vaak in dit gebied komt. Ik liep wat later naar hem toe en hij baalde natuurlijk dat hij de ijsvogel niet zag. Maar later liepen we terug naar de ijsvogels en kon ook hij alsnog de ijsvogel op de foto zetten.
En bij deze wens ik u een gezond en voorspoedig 2013 toe!

Met vr. gr.
Arné

7 opmerkingen:

 1. heerlijk z,on dag om thuis te komen met torenvalk met buit en dan verschillende keren de ijsvogel te kunnen spotten,ik maak er gelijk gebruik van om jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar te wensen .cobie en bas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie serie heb je kunnen maken.
  Jammer dat je niet dichter bij de ijsvogel kon komen.
  De torenvalk is wel geweldig zo en ook met prooi, super.
  Ik wens jou en je dierbaren een heel goed en gezond 2013 toe.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig mooie foto's van de torenvalk met prooi. Goed dat je er toch op uit bent gegaan.
  Ook mooi dat je de ijsvogel zo'n poos hebt gezien.
  Leuke foto's.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je niet gaat heb je niets en dit is toch niet niets.
  Als het nu is mooi weer was Arné dan was de TV er een geweest met een heel mooi helder beeld.
  Maar toch bedankt dat je deze geplaatst hebt, iets minder mag ook gedeeld worden toch, en de beste wensen voor 2013 !!!

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen

 5. Hello, Arné Roest.

  I feel warmth in the heart, the soul.
  Wishing you all the Happiest of Holidays!

  Thank you for your kindness.
  Greeting
  Have a good day. From Japan, ruma❃

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Arne,
  Tja ik heb ook vakantie en ben nog niet op pad geweest met mijn camera. Misschien kun je beter maar wel gewoon gaan, want je hebt de torenvalk en de ijsvogel toch mooi gezien. De torenvalk met prooi is wel erg mooi.
  Fijne jaarwisseling, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Arné,

  Beter een grijze vakantie dan geen vakantie maar dat is makkelijk kletsen natuurlijk. Toch wat mooie foto's kunnen maken en met name de torenvalk met prooi vind ik fraai!

  Fijne jaarwisseling en succes in 2013.

  Gr. Robert

  BeantwoordenVerwijderen