Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

vrijdag 22 maart 2013

Foto's uit de streek

De afgelopen tijd ben ik een paar keer wezen fotograferen hier in de Vijfheerenlanden. Ik was een aantal dagen vrij en die paar keer dat het goed weer was ben ik er op uit gegaan.

12-03
Ik ging op zoek naar steenuilen. Helaas zaten die erg ver weg. Gelukkig zag ik op de terugweg na even wachten deze kuifeend voorbij vliegen. Ik kon op tijd scherp stellen met dit als resultaat.
13-03
De volgende dag ben ik naar de Zouweboezem gegaan, met als doel de futenbalts te fotograferen. Ik ben heel wat futen tegengekomen, maar erg spectaculair was het net. Het was zo saai dat zelfs de futen begonnen te gapen..
Een stuk verderop stuitte ik op een grote groep sijsjes en putters. Ik had daar helaas tegenlicht. Ik probeerde er het beste van te maken. Zo nu en dan was de zon even weg en had ik mooi licht. En een andere keer scheen de zon en kon ik wat foto's met tegenlicht maken (zie foto 3 van de sijsjes).
En op de terugweg zat er nog een torenvalk in mooi licht met een donkere achtergrond. Gelukkig bleef ze even zitten en gaf mij de gelegenheid wat foto's te maken.
14-03
Deze donderdag heb ik heel wat kilometers gefietst. Eerst ging ik naar de steenuilenplek. De steenuil zat er niet. Maar bij de Lappenheide zaten wat grauwe ganzen en ook kon ik een wegvliegende putter fotograferen.

Hierna ging ik naar Everdingen. Daar viel op een groep brandganzen na zeer weinig te beleven.
Na anderhalve uur had ik het wel gezien daar en fietste ik weer terug naar de steenuilenplek in de hoop dat die er nu wel zat. En ja hoor, er zat een steenuiltje in de bekende hoogstamfruitboom. Snel wat foto's maken en daarna vloog die al weer weg. Vlak voor de landing naar de andere boom kon ik nog een foto maken waarvan je de achterkant mooi kunt zien.
Na deze prachtige ontmoeting nog wat rond gefietst daar in de omgeving. Ik kon daar iets verderop een ekster in vlucht fotograferen. Dit probeerde ik al een tijdje maar het wilde nog niet echt lukken. Vorige week wel dus. Het weer werkte goed mee en ook de ekster landde vlak voor me. Ik was me wat blij toen ik de foto (met name de 2e) op de display zag verschijnen..
Als laatste kwam ik op de Zuiderlingedijk nog een buizerd tegen. Na even wachten vloog die uit de boom, en maakte een prachtige draaiing. Ik had op het juiste moment afgedrukt en aangezien ik nog geen mooie foto van een buizerd had, was ik des te blijer met deze foto.
Hartelijke groet,
Arné

5 opmerkingen:

 1. Picture Perfect series .. Flight photos to get as sharp .. requires the absolute can
  greetings Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks het koude weer zet je toch weer een prachtige serie neer,maar die tweede foto van de ekster dat is een beauty geweldig wat is die mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn complimenten voor deze mooie foto's. Ik kom een enkele keer per jaar in dit gebied. Deze foto's wekken enthousiasme op om weer eens te gaan.

  Groet, Wim

  http://www.fotografiewimvanheteren.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijke fietstocht met heel veel mooi beeldmateriaal. Veel moois heb ik voorbij zien komen. De sijsjes staan er prachtig op, duikelend tussen de takken.
  De uil is erg mooi geworden. Heel allert zit hij daar op zijn stekkie.

  De ekster, zo die is mooi, dat zie je niet als het dier gewoon in de boom zit.

  Fijne zondag,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Arné,

  Fraaie serie foto's hoor. Prachtig die sijsjes in die setting en de ekster is inderdaad top.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen