Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

woensdag 6 maart 2013

Steenuil

21 februari ben ik 19 jaar geworden en die dag hoefde ik niet te werken. Helaas wilde het zonnetje die dag maar niet doorbreken, maar 's middags wide ik toch nog even op pad. Ik besloot om naar een steenuilenplek te gaan (dezelfde steenuilenplek als van m'n vorige blog).
Toen ik eraan kwam zag ik er gelijk één zitten in de fruitboom waar ze heel vaak in zitten.Voorzichtig liep ik wat heen en weer, tot ik de steenuil er vrij op kon krijgen. Dit is vaak nog vrij moeilijk, omdat de fruitboom vol met takken zit. Gelukkig bleef de steenuil even zitten en kreeg ik de kans een paar foto's te maken.
Ben er wat blij mee!
En hopelijk krijgt het paartje steenuil ook dit jaar weer jongen, net als vorig jaar. Het blijven namelijk prachtige vogels en behoort tot 1 van mijn favorieten!

Groet,
Arné

10 opmerkingen:

 1. Erg mooie foto, het is je goed gelukt om de steenuil er vrij op te krijgen. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie heeft er nu nog zon nodig met zo'n plaatje?

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat er ook wel heel mooi op.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto hij staat er wel heel mooi op enne nog gefeliciteerd dat wij nog van hele mooie momenten van jou mogen meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. IK zou hier ook blij mee zijn Arné. De Steenuilen die hier in de buurt zitten, zitten ook vaak in een fruitboom, maar vol met takken en eigenlijk te ver weg. Zo'n foto als deze zit er dan niet in.


  Deze staan er fraai op.

  Gr,


  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Congratulations later ... :-)

  You hit the owl absolutely perfect
  greetings Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Arne!

  Beetje jaloers ben ik wel. Ben al lang naar ze op zoek hier in de Alblasserwaard, maar ik kan ze maar niet vinden! Zo jammer, want ik zou er dolgraag 1 platen!

  Groeten John

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtig Arne..! Ik denk dat ik weet waar deze zit,ga er binnenkort ook eens kijken..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superfoto Arné, wat springt die er uit v.w.b. de scherpte en belichting op de uil!
  De kwaliteit van je foto's is er enorm op vooruit gegaan met de nieuwe camera i.c.m. de lens.
  Binnenkort een steenuil tussen de bloesem...

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gave foto geworden hoor, het Steenuiltje behoort ook tot mijn favorieten! Helaas nog geen mogelijkheid gehad om ze te kunnen fotograferen. Tien minuten van mij vandaan zit een Ransuil in een woonwijk, ik probeer hem al een paar dagen te fotograferen, maar dat valt niet mee met al die takjes en dan zit hij ook tekens met zijn rug naar me toe. Vanmiddag nog een poging wagen :-).
  Groeten Anouk

  BeantwoordenVerwijderen