Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 28 maart 2013

Tuinvogels en meer

Afgelopen zaterdag ben ik samen met broertjes Pieter en Maarten bij Johan Scholtens in de tuin wezen fotograferen. Toen we aankwamen zaten er al behoorlijk wat vogels, waaronder een heel aantal ringmussen, groenlingen, 2 grote bonte spechten, boomklever en ook een 4-tal kepen waren aanwezig!! 

Hier de 4 kepen op d voederplank!
Nadat ik deze foto's had gemaakt, ging ik me op de groenlingen concentreren. Er waren heel wat groenlingen aanwezig, dus kansen genoeg om ze er vliegend op te krijgen. Ze kunnen niet met z'n allen tegelijk aan het voer in de voedersilo eten, dus word er af en toe wat gevochten, of blijven ze even vliegend hangen en op zulke momenten moet je snel zijn. En dat val nogal tegen. 
Ze moeten precies in je scherptegebied vliegen. Verder met je genoeg sluitertijd hebben om de beweging te laten 'bevriezen' en ook je diafragmagetal moet niet al te laag zijn. Toch lukte het een aantal keer om ze er zowel 'biddend' als vechtend vast te leggen.
En als laatste uit de groenlingenserie; vechtende groenlingen! Zo'n foto wilde ik de hele tijd al maken. Maar dit gaat zo ontzettend snel, dat het 9 van de 10 keer niet lukt om dit er goed op te krijgen. Je kunt je voorstellen dat ik erg blij was toen ik deze foto op m'n display zag verschijnen.
Verder kon ik ook aanvliegende vinken fotograferen (de 1e is het mannetje en de 2e het vrouwtje) en ook een keep kon ik in de vlucht fotograferen. Ook al is de vleugelhouding niet helemaal mooi bij de keep, ben ik er toch blij mee. Want bij de keep ligt de moeilijkheidsgraad nog een stukje hoger omdat die bijna altijd gelijk doorvliegen naar de voedersilo en niet zoals de groenlingen even blijven hangen.
Het was een geweldige dag en heb veel foto's gemaakt waar ik erg blij mee ben. Voor herhaling vatbaar Johan:-)

Eergisteren ben ik eveneens met Johan Bij Culemborg en omgeving geweest. We gingen voor de slechtvalk, maar die liet zich helaas niet zien. Wel zagen we een mannetje sperwer langs vliegen, een grote groep brandganzen en bij de Marienwaerd zat een groep grote zilverreigers van maar liefst 25 stuks. Het tegenlicht zorgde voor een mooie sfeer en de zilverreigers vlogen een paar keer van de ene kant van de sloot naar de   andere kant, wat ons de kans gaf om ze er vliegend op te krijgen.
En gisterenmiddag nog even naar de Lappenheide geweest. Een buizerd liet zich daar mooi bekijken. Ook de steenuil zat er weer, wel wat verstopt maar toch altijd leuk. En ook een wilde eend op de Linge liet zich prachtig bewonderen.
Kijk ook eens op pieterroest.blogspot.nl. M'n broertje is sinds kort ook begonnen met fotograferen, en ga tegenwoordig bijna altijd met me mee. Hij wilde graag een blog beginnen, dus hebben we die samen gemaakt. Hij zou het erg leuk vinden als hij wat reacties zou krijgen op z'n blog..

Groet,
Arné

9 opmerkingen:

 1. Arne, mooi man! In die tuin zou ik ook wel willen fotograferen! Die vechtende Groenlingen, fantastisch! Ik ga naar het blog van je broer kijken.

  Groeten John

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit geweldig Arne ik zou helemaal uit mijn dak gaan met z,on serie.klasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, wat een mooie foto's heb je gemaakt, Arné! De GBS, de kepen maar vooral de groenlingen! En de foto die je BP hebt gezet vind ik wel de mooiste maar die anderen zijn eigenlijk net zo mooi! Leuk dat Pieter ook een blog begonnen is en ga er gelijk eens kijken....

  Groetjes Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Arné,

  Mooi om ook de andere foto's van de groenlingen te zien. Je foto op birdpix is natuurlijk helemaal top (dat blijkt ook wel uit de waardering die je daar krijgt), maar de rest is zeker net zo mooi. Tuurlijk heb je een beetje geluk nodig, maar dat dwing je wel zelf af. Gefeliciteerd met die prachtige beelden.
  Tsja, de rest van dit blog is natuurlijk oom prachtig. Zeker die kepen. Mooi hoor.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig Arné, stuk voor stuk foto's om in te lijsten (kan ook niet anders met zo'n tuin, eh ik bedoel natuurlijk met zo'n fotograaf...)
  Groenlingenfoto's zijn allemaal goed gelukt. Genoeg voor een paar honderd nomi's bij elkaar ;-)

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie serie, van de tuinvogels vind ik de GBS en de vliegende groenlingen het mooist. Verder vind ik de foto's van de lepelaars heel mooi, vooral de foto waar 1 lepelaar met gespreide vleugels in het licht staat.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.

  Look advanced to far added agreeable from you!
  By the way, how can we communicate?

  Here is my weblog - green coffee bean side effects

  BeantwoordenVerwijderen