Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

zaterdag 5 oktober 2013

Steenuilen en boomvalken

Inmiddels is het jong bij m'n steenuilenplek van dit jaar op zoek gegaan naar een eigen territorium. En omdat ik al verwachtte dat dit niet lang meer zou duren, ben ik er een aantal keren geweest en kon ik het jong van redelijk dichtbij fotograferen!
De jonge steenuil was zo gewend aan mij, dat ik zo onder em kon gaan staan! De TC 1.4 zat er ook nog tussen en onderstaande foto is de volledige foto. Ik kon er zelfs een portretje van maken..
Ook kwam de groene specht een keer heel dichtbij. Iets verderop zat een pimpelmees in mooi licht!

Vorige week donderdag ben ik samen met broertje Pieter naar de Zouweboezem geweest. We zagen die middag niet heel veel. Dat veranderde toen ik ineens een boomvalk vlakbij zag jagen. Gedurende 2/3 uur konden we de juveniele boomvalk meerdere keren van heel dichtbij fotograferen! De BV was op libellenjacht. Als je goed kijkt naar de foto's, zie je bij een aantal dat die een libel te pakken hebt.
Later zagen we er nog 2 vliegen, maar die bleven wat ver weg. Waarschijnlijk heeft dus daar ergens de boomvalk gebroed. 
Later ging de boomvalk meer aan de andere kant jagen. Daar hadden we helaas was tegenlicht. Toen was het weer een voordeel dat de zon niet scheen..

Tot de volgende blog maar weer!

Hartelijke groet,
Arné

10 opmerkingen:

 1. wat prachtig om het jonge steenuiltje zo te volgen en dat je het vertrouwen van hem heeft gewonnen,heel apart en dan bij de zouwe boezem de boomvalken jagend kunnen fotograferen. zulke dagen in toch wel genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's weer! Ik vind die uiltjes foto's elke keer zo gaaf, raak er nooit op uitgekeken. Maar die Boomvalk is ook echt prachtig. Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi serie weer Arné en de foto's zijn er inderdaad mooier op geworden op je blog!
  De steenuil met de kauw ernaast is ook leuk en bijzonder hoor.
  Je openingsfoto is wel een heel mooie setting en sfeer hoor: BP-waardig!

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Arne,
  wenn ich deinen Blog betrete bin ich immer wieder ertstaunt von deinen tollen Aufnahmen.. die Steineule ist dir einfach fantastisch gelungen.. dazu die super Flugfotos..perfekter geht es nicht..
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik blijf ze schattig vinden die steenuiltjes. Vooral die eerste in de knoestige boom. Maar de boomvalk is ook goed, mooi met de libellen erbij!
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Arné,

  Twee schitterende onderwerpen in jouw blog, zeg en dan ook nog eens top gefotografeerd. Daar zullen een hoop mensen best jaloers op zijn.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De eerste steenuilfoto is erg sfeervol, de knoestige boom voegt daar veel aan toe. En wat een acrobaat, die boomvalk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Arné,

  Wat ben ik jaloers op jouw Steenuil foto's. Wat lijkt me dat heerlijk zo dichtbij deze Steenuilen zo te kunnen platen. Waarschijnlijk zijn ze al redelijk aan je gewend, waardoor je zulke platen kan maken. Ook de Boomvalk heb je mooi in vlucht vastgelegd.


  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie serie! Dat je zo dichtbij kon komen, fantastisch. De boomvalk zo in de vlucht, knap werk, je moet je camera goed onder controle hebben.
  De groene specht is een aparte vogel, de koolmees heeft inderdaad een heel mooi tegenlicht waardoor een lichtrandje ontstaat om de vogel.

  Fijn weekeinde,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen