Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

maandag 28 oktober 2013

Steenuil in het donker

Dit jaar heb ik heel wat steenuilenfoto's voorbij laten komen op m'n blog. Bij deze waarschijnlijk de laatste paar foto's van de steenuilen van dit jaar. De steenuilen zijn namelijk niet meer te zien op hun vaste stek. Ze hebben mogelijk elders een winterplek.
Onlangs ging ik weer bij de steenuilenplek langs. Totaal onverwachts zag ik de volwassen steenuil erg dichtbij zitten. Hij zat daar prachtig op een paal met een donkere open schuur op de achtergrond. Ik maakte veel foto's en bekeek ze even. Maar ik zag dat de foto's veel te licht waren. Dus ruim anderhalve stop onderbelicht en de foto's zagen er een stuk beter uit.
Hij strekte nog even zijn pootje uit en het uiltje vloog er vandoor. Wat een prachtige ervaring!

Bij de meeste foto's heb ik het contrast wat verhoogt waardoor de achtergrond nog donkerder werd. Ik kreeg hier veel verschillende reacties op. Vandaar dat je bij 2 foto's zowel een donkerdere als een lichtere achtergrond ziet. Ben benieuwd welke jullie dan mooier vinden..

Hartelijke groet,
Arné

5 opmerkingen:

 1. het is weer klasse ja ik vind de donkerdere toch het mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Arné,

  De donkerste achtergrond is het mooist. Echter, ik vond de foto's van je broer ook erg mooi. Daar kon je de contouren van de schuur nog op zien en dat zorgde voor iets meer diepte in de foto.
  Het uiltje staat er wel weer schitterend op, hoor. Daar heb je dit jaar toch wel heerlijke platen van gemaakt.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De donkerste achtergrond is het mooist.
  Prachtige foto's van deze vogel.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen