Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

woensdag 15 juni 2011

IJsvogel van dichtbij

Ik had gisteren al in mijn blog gezegd dat ik vandaag weer naar de ijsvogels zou gaan. Ik ben er vanmiddag geweest, direct alle spullen klaargezet, en dan afwachten maar.
Na ongeveer een kwartier zitten kwam de eerste (en ook de laatste van vandaag) ijsvogelman al heel dichtbij zitten. Maar het was zo dichtbij, dat ik niet durfte te bewegen en de camera op hem te richten. Daarom maar afwachten wat hij ging doen. En hij deed waarop ik hoopte. Hij ging op het takje zitten, waar mijn camera op gericht stond.
Dus voorzichtig 1 foto gemaakt. Even keek hij op, maar gelijk daarna keek de ijsvogel weer beneden zich naar visjes. Gelukkig, hij vloog niet weg.
Ik heb de prachtige vogel een kwartier lang voor mij, op nog geen 6 meter afstand, mogen fotograferen en filmen. Hij poetste zich constant en keek telkens naar visjes. Helaas heeft hij er geen gevangen.
Later keek hij helemaal niet meer op als ik een foto maakte.
Later ging hij zich lekker poetsen, gelukkig was ik op tijd om er een foto van te maken.

Nadat hij z'n verenkleed had laten zien, gaapte de blauwe flits nog eens. Heel mooi om gezien en gefotografeerd te hebben.

Ik heb in ieder geval weer een paar foto's die ik bij m'n favorieten kan plaatsen.
Hopelijk volgt er meer.


Groeten,
Arne Roest

4 opmerkingen:

 1. Je hebt het maar mooi voor elkaar daar. Ransuilen, ijsvogels, alles in de buurt. Kan ik niet aan tippen. Mooie waarneming.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Robert,

  Bedankt voor je reactie.
  Ik heb hier en daar geinformeerd waar de ijsvogels en ransuilen zouden moeten zitten en ze waren zo vriendelijk om me het te zeggen. Ik ben er zelf ook blij mee van wat er allemaal in de omgeving te vinden is.

  Groeten,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja de ijsvogels. Weet je Arne ik heb er geen geduld voor. Je moet er eigenlijk voor in een schuilhut zitten want ik zie ze wel eens maar enkel als een blauwe flits die langskomt. Ik ben meer een man van lekker bewegen en wel zien wat er voor de lens komt. Maar toch...als je dan ziet wat een superplaatjes jij hier hebt geschoten, is het toch iets wat het overwegen waard is. Heb je deze uit vanuit een hut gemaakt en moest je lang wachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Peter,

  Je moet er zeker wel geduld voor hebben, maar ook een beetje geluk.
  Ik heb bij een omgewaaide wilg een camouflagekleed hangen. Maar omdat de wilg veel takken heb die over het water hangen, gaan ze niet altijd op het takje zitten waar ik ze wil hebben. En omdat ik heel dichtbij zit moet ik eigenlijk niet bewegen. Ik heb mijn camera op statief staan en mijn camera gericht op 1 tak, waar de ijsvogel het meest op komt zitten. En dat was in dit geval de tak op de foto.
  Na een zit van 2 uur (het gebeurde ook weleens dat de ijsvogel na 10 min. al kwam, maar niet op deze tak) kwam de ijsvogel op deze tak zitten. Ik heb de hem eerst 15 seconde met rust gelaten en toen voorzichtig 1 foto gemaakt. Hij keek even op, maar keek daarna toen ik meer foto's maakte niet meer.
  En als deze prachtige vogel er eenmaal zitten, is het genieten. Dat kan ik je verzekeren.
  Het is absoluut de moeite waard, probeer het ook gewoon, niet geschoten is altijd mis :-).
  Succes.


  Groeten,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen