Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 23 juni 2011

Ransuilen

Sinds afgelopen maandag weet ik waar de ransuilen zitten bij mij in de buurt. Op een site van vogelwaarnemingen zag ik elke keer prachtige foto's van ransuilen. Ik wilde wel weten waar die zouden zitten met hun 4 jongen. En nu kreeg ik van een andere fotograaf te horen waar ze zitten. De volgende avond gelijk ernaar toe gegaan. En voordat ik er daadwerkelijk was, hoorde ik ze al roepen, of beter gezegd gillen. Ik stond met m'n fiets stil en plotseling vloog er een jonge ransuil een paar meter boven m'n hoofd, schitterend.
Het was echt prachtig om te zien, maar helaas was het eigenlijk te donker om nog goede foto's te maken. Daarom ben ik erg blij met onderstaande foto. Dit  is de enige foto die scherp is en geen ruis bevat.
De volgende dag ook maar gelijk gegaan met statief. Ik was er al vrij vroeg. Dus had ik genoeg tijd om een simpele brandnetel in mooi licht te fotograferen. Zie hieronder het resultaat.

Toen het schemerde (rond 10 uur) begon de eerste te roepen. En ook toen veel foto's gemaakt, alleen het was al zo donker, dat ik veel ruis in de foto kreeg. Gelukkig zaten er een paar foto's bij die redelijk scherp waren. Helaas zit in deze foto wel wat ruis.

De eerste beste keer dat 's avonds de zon schijnt en ik tijd heb, ga ik erheen, zodat ik ze beter kan fotograferen in beter lichtomstandigheden. Dus hopenlijk (als ze er dan nog zitten) volgt er meer, met betere foto's.

Groeten Arne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten