Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

dinsdag 9 augustus 2011

IJsvogel voor de hut

Gisteren heb ik een schuilhut gebouwd aan het water voor de ijsvogels die er regelmatig te zien zijn. Ik heb de hut voor een aantal takken die in de sloot lagen, gebouwd.
Vandaag hebben mijn broertje en ik erin gezeten en om 11 uur kwamen we eraan. Voordat we het water bereikten hoorden we al ijsvogels roepen, goed teken dus. We zijn heel voorzichtig dichterbij gekropen, want we zagen ze nog niet. En toen vlogen er opeens 3 ijsvogels kriskras luid roepend het water over. Uiteindelijk vlogen ze allemaal hun richting op en waren ze uit mijn zicht verdwenen.
Daarna voorzichtig mijn hut ingekropen en maar gewacht totdat de ijsvogel op 1 van de takken zou gaan zitten. Regelmatig zag ik een ijsvogel voorbij vliegen, op een vlonder zitten, of op een hekje, of op de boot, maar geen 1 keer in de takken die voor de hut lagen.
Na een zit van ondertussen 3.5 uur bekeek ik wat foto's met mijn broertje die ik daarvoor had gemaakt. We fluisterden wat met elkaar.
Nadat we de foto's bekeken hadden keek ik weer voor me. Ik schrok en zag opeens tot mijn grote verbazing een ijsvogeljong in 1 van de takken voor de hut zitten. We zeiden allebei niets. Na 10 seconde durfde ik het wel aan om voorzichtig een foto te maken. Gelukkig keek hij niet op of om. Na een aantal foto's te hebben gemaakt ging de ijsvogel er na een minuut vandoor.
Schitterend, wat een belevenis.Morgen ga ik naar de Hoge Veluwe en voor overmorgen staat er ook iets op de agenda: de ijsvogels.

Groeten,
Arne

13 opmerkingen:

 1. Dit is het wachten waard hoor! Vooral die onderste 2 zijn het mooist. Goeie belichting ook.


  Gr Stef

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een prachtvogeltje waar je inderdaad even voor moet gaan zitten. Je foto's zijn goed gelukt, hoop ook nog eens een ijsvogel op de kiek mag zetten..
  Hier mag je trots op zijn..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Stef en Von,

  Het is idd een prachtvogeltje. Je moet er idd wel even voor gaan zitten, maar als je de blauwe flits na 3.5 uur van dichtbij ziet, dan ben je wel heel erg blij.
  Bedankt voor de reacties.

  Groeten,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk eens aan daar loer ik al jaren op maar er zitten er hier in de polder heel erg weinig en dan is het geluk een grote factor. Jij hebt in ieder geval de buit binnen en hoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een avontuur Arne.
  Complimenten voor je doorzettings vermogen...de aanhouder wint hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt, het was zeker een avontuur.
  En de aanhouder wint idd gelukkig.

  Griet,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geluk moet je zeker hebben, maar ook veel geduld en dat heb je wel gehad!
  Mooie foto's!
  Marion
  http://leven-marion.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Arne, mooie blog heb je. Prachtige foto's en leuk je beschrijvingen hoe je te werk gaat.
  Deze blog van de IJsvogels is heel leuk en je laat mooi zien hoeveel tijd en energie een natuurfotograaf moet investeren in mooie foto's.
  Maar het is het wachten waard geweest!!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Arne,

  Wat leuk dat je jullie belevenis wilt delen. Je geduld is erg beloond. Om een ijsvogel mooi op de foto te krijgen moet je gewoon héél véél geduld hebben. Vooral de laatste 2 zijn mooi gelukt. Volgende keer maak je vast nog betere.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Arne,

  Wat leuk zeg. Inspanning loont!
  Je had volgens mij wel de pech dat het licht van achteren kwam waardoor de ijsvogel op de tak, in tegenstelling tot de andere foto's, wat in de schaduw blijft. Wordt vervolgd neem ik aan.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ja ja dat doet die effe he die Arne,

  mooie plaatjes man!

  groeten collega natuur fotograaf uit Geldermalsen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt allemaal.
  Het licht was idd beroerd Robert. Deze tak heb ik om reden ook verplaatst, omdat ik er elke keer last van had.
  Gelukkig had ik er vandaag geen last van en zijn de kleuren een stuk beter.
  Het word vervolgd.

  Groet Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He Jan

  Bedankt voor je reactie.
  Wanneer zie ik jouw blog tevoorschijn komen?

  Groetjes Arne

  BeantwoordenVerwijderen