Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

maandag 1 augustus 2011

Weekje op vakantie - Oostvaardersplassen (zoogdieren)

Toen ik op vakantie was ben ik op maandag naar de Oostvaardersplassen geweest. Ik heb weer genoten van de schitterende natuur. Ik heb meerdere kijkhutten bezocht. Bij de eerste kijkhutten zag ik vooral vogels en geen zoogdieren. Maar bij kijkhut 'de Zeearend' was het juist andersom. Hier het verslag over mijn belefenissen met de zoogdieren in de Oostvaardersplassen.

Ik kwam aan bij kijkhut 'de Zeearend'. Het was een mooi gebouwde kijhut en je hebt een schitterend uitzicht over het gebied. Als eerste zag ik al een hele grote groep konikspaarden. En een stuk verderop tientallen edelhertvrouwtjes (hindes). Het was machtig om te zien, maar helaas te ver weg om er een goede foto aan over te houden. Plotseling kwam er uit de groep edelherten een hinde onze kant op komen. Ze kwam steeds dichterbij. Ze stak een paar sloten over en verdween in de bossen achter ons. En dus ook voor de zoogdieren geld dat het al goed begon.


Toen ik terugliep uit kijkhut 'De zeearend' zag ik na een stukje lopen een hinde vrij dichtbij in het koolzaad staan. Ik heb veel foto's van het imposante beest gemaakt. Ik kon ze redelijk goed benaderen gelukkig.
Daarna zijn we richting 'De grote praambult' gereden. We zagen grote kuddes herten lopen. Helaas wel erg ver weg. We wilden daar gelijk gaan eten. Nadat we gegeten hadden wilden we verder gaan. Maar plotseling zag mijn broertje een vos op de treinrails lopen. Ik maakte veel foto's uiteraard, maar de vos liep niet weg. Hij volgde het treinspoor en liep steeds verder weg. Het begon ondertussen erg hard te regenen en we gingen in de auto zitten. Ik deed het rammpje open en keek in de ogen van de vos die 5 meter voor mij stond. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het bleek dus een tamme vos te zijn, jammer dus.
Maar het biedt wel kansen om er mooie foto's van te maken, zoals een portret van de kop.
Daarna zijn we naar natuurcentrum 'De Oostvaarders' gegaan. Daar hebben we schitterend met een telescoop de herten daar gezien. Al was het ver, ik heb toch nog een paar foto's gemaakt, waarvan deze de beste is.


Ik heb in ieder geval weer genoten van de schitterende natuur daar. Een aanradertje dus.
Ik ga morgen weer op vakantie naar Belgie met een paar vrienden. Vrijdag hoop ik terug te komen.


Groeten,
Arne

5 opmerkingen:

 1. dus daar zijn ook tamme vosjes...ziet er wel magertjes uit. Maar een lief koppie heeft hij wel. Het blijft een mooi natuurgebied alleen jammer dat alles zo ver weg is.

  Fijne vakantie.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Arne,

  Mooie foto's vanuit de OVP. Het is inderdaad een schitterend gebied om heen te gaan. Je kan er dus alles verwachten. Zo ook een Vos op de treinrails. Mooi gebruik gemaakt van dat die redelijk tam is. Je hebt er mooie portretfoto's aan overgehouden.

  Ik ga er binnenkort ook snel heen, en hoop ook met veel mooie platen thuis te komen.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Von en Remco,

  Ik vond ook al dat de vos er een beetje mager uit zag. Je zou zeggen dat hij dik zou moeten zijn omdat veel mensen het beestje voeren, wat uiteraard niet de bedoeling is.
  Bedankt trouwens voor jullie reacties.

  Groeten,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie OVP serie, wat een lief koppie heeft dat vosje. Dus ook bij de OVP zijn de vosjes al tam. Maar het bied wel de mogelijkheid om hele mooie foto's te maken.
  gr.Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ghita,

  Lief he. Ja, ook daar is in ieder geval 1 vos redelijk tam. Maar toen de vos mij goed zag, rende hij/zij wel weg.
  Dank voor je reactie.

  Groetjes,
  Arne

  BeantwoordenVerwijderen