Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

donderdag 13 oktober 2011

Mist!

Ik ging vanmorgen mijn bed uit en als eerste keek ik uit mijn raam om te kijken of er mist was en jawel, gelukkig. Ik fotografeer voornamelijk vogels, maar als er mist is, fotografeer ik erg graag landschap. Prachtig is dat, het mooiste licht is toch wel 's ochtends, bij zonsopkomst en dan met nevel erbij, schitterend.
Na de dip van gisteren (de hele dag regenen, terwijl ik me had verheugd om naar mijn ijsvogelstek te gaan), ging ik vandaag met veel moed de deur uit.
Ik moest vandaag naar school, maar dat maak niks uit, want dan neem ik mijn camera gewoon mee. Want je zou zo'n prachtige ochtend toch niet willen missen natuurlijk!
Eerst zag ik een rij knotwilgen wat mij de aandacht trok. Typisch Nederlands: Knotwilgen, mist, overal om me heen koeien, prachtig.

En als je dan klaar bent met school, hoop je natuurlijk dat je nog wat leuke vogels kunt spotten. Eerst zag ik 3 witgatjes, helaas vrij ver weg. Terwijl ik verder fiets, hoor ik een gemiauw, en ja hoor, daar boven in de lucht zweeft heel mooi een buizerd.
Na een tijdje wachten gaat de buizerd langs de weg in een boom zitten. Voorzichtig fiets ik verder en de buizerd is totaal niet schuw en laat mij redelijk dichtbij komen. Hij kijkt nog een paar keer om en vliegt met hoge snelheid weg. Ik maak snel een paar foto's en verwacht eigenlijk dat ik ze allen weg kan gooien, omdat de buizerd zo dichtbij was, dat de compositie niet goed is. Maar gelukkig staat ook deze foto ertussen, waar ik erg blij mee ben. Ik had al langer gehoopt op een foto van een vliegende buizerd van dichtbij en als dat lukt, ja, dan ben je de dip van gisteren al lang weer vergeten.
Het was weer een schitterende ochtend.Alvast bedankt voor uw reactie!

Groeten, Arné

15 opmerkingen:

 1. Mooi he, die ochtendmist. Ik kan daar ook zo van genieten. Je hebt er mooie foto's van gemaakt, vooral de tweede. En dan een buizerd zo dichtbij, dat is toch een prachti natuurmoment.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Arné,

  Leuk dat je op deze leeftijd al kunt genieten van de omgeving; is niet iedereen gegeven.

  En die buizerd; wat een mooi exemplaar en wat een fraaie foto.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's: vooral doorgaan met genieten, om je heen kijken en vastleggen, dan kunnen wij mooi meegenieten. De buizerd is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Arne
  knapen foto's van die mist maar ook die roofvogel.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige sfeerfoto's met de mist.
  Je zou bijna vergeten naar school te gaan ;-))
  De buizerd is een plaatje, prachtig belicht en mooi van kleur. Jammer dat de tippen van de vleugels ontbreken, maar het stoort niet.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Arne,
  Mooie foto's van de mist, wil ik ook nog eens proberen te maken, maar het komt er niet van.
  Maar wat een pracht moment met de buizerd, daar zoek ik wel altijd naar, en wat staat ze er prachtig op. En nu is het droog, dus je kan naar je ijsvogel plek:-)

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende lichte variant van een Buizerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Arné,

  Mooie plaat van de buizerd. Gisteravond is de koereiger voor de 4e opeenvolgende avond gezien bij Everdingen. Grote kans hem/ haar vanavond weer te zien tussen half zes en half zeven. Ter hoogte van de sportvelden staat een huis aan de dijk met een blauwe reiger als logo op een bord. Daar links van staat een wilgenbos in het water waar Gr.Zilvers en de koereiger slapen. succes!

  gr.

  Christiaan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo allemaal,

  Bedankt alvast voor jullie reacties!
  @Robert: klopt, toen ik een jaar of 8 was ging ik er met m'n vader al vroeg (5 uur 's ochtends was geen uitzondering) uit om de natuur in te gaan, dus het is me al vanaf jongsaf aan dat ik in de natuur ben.
  @Cees: ik ben ook van plan om maandag naar mijn ijsvogelstek te gaan, ik ben benieuwd..
  @Christaan: bedankt voor het wijzen van de plek, maar helaas ben ik net pas thuis van werken en het is nu al 05.45, gaat hem helaas niet meer worden. Misschien (als de koereiger er nog is) later.
  Fijn weekend iedereen.

  Groeten,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Arné,

  Fraaie mistfoto's en vooral ook de Buizerdfoto vind ik ontzettend mooi!
  (Hopelijk lukt het me deze keer om te reageren).

  Groet!
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat is dit een mooi plekje, bomen, mist en de beessies, werkelijk prachtig mooi om te zien. Vroeg op staan geeft mooie foto's, vogels zijn inderdaad mooi maar hiervan kan ik ook genieten.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oeps, die buizerd kwam wel heel dichtbij, past niet eens in beeld... toch stoort het niet, gave plaat.
  De mistfoto's zijn ook heel sfeervol.
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Jan, Von en Loes,

  Mist is zeker prachtig.
  Gisterenochtend weer mooi kunnen zien en fotograferen, deze keer in de Veluwezoom. Hier zal ik nog een bericht over schrijven.

  Groetjes, Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige foto van de Buizerd.
  En de mistfoto's zijn ook geweldig mooi.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen