Welkom op mijn weblog. Hier zal ik u op de hoogte houden van al mijn belevenissen in de natuur. Als u het leuk vind, kunt u ook reageren op mijn foto's, wat ik zeer op prijs stelt. U kunt klikken op de foto voor groter formaat. Veel plezier bij het bekijken van mijn blog!

dinsdag 4 oktober 2011

Loenermark

Afgelopen vrijdag hadden we met ons gezin een bronstexcursie voor edelherten geregeld. We waren 2 uur van tevoren vertrokken (terwijl de Tom-tom een uur aangaf!) maar kwamen in een oneindige file terecht. We kwamen dus pas om 7 uur aan en we moesten er om 6 uur al zijn, verschrikkelijk balen dus... We besloten dus maar om zelf te gaan.
Toen we rond 7 uur bij de schaapskooi aankwamen zagen we gelijk al langs de weg 3 hindes. Ik kon nog net een paar foto's maken, want na 20 seconde liepen ze al weg. In het bos is het natuurlijk donkerder dan in het open veld, dus het fotograferen word er niet makkelijker op. Toch kon ik nog een paar redelijke foto's maken.We reden na deze mooie ontmoeting verder en parkeerden de auto bij de schaapskooi. Onderweg naar de schaapskooi kwamen we ook nog een boswachter tegen en die wees ons een route naar een heideveld. We besloten dus om daar maar naartoe te lopen en te wachten of we misschien iets zouden horen of met veel geluk zien.
Helaas hebben we daar geen herten gezien, wel mooi gehoord. Wel kon ik nog voodat het donker werd een paar landschapsfoto's maken. Normaal gesproken doe ik niet veel landschappen fotograferen, maar dit vond ik wel een prachtig en indrukwekkend landschap. Vooral toen de mist erbij kwam was het genieten en mijn camera ratelde maar.
Ik ben in ieder geval toch nog met een goed gevoel naar huis gegaan. Morgen ben ik van pan om naar de ijsvogels te gaan, dus hopelijk overmorgen weer een blogbericht.

Met vr. gr.
Arné

5 opmerkingen:

 1. HOI Arne'mooi die mist foto's
  maar ook die ree.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het tegen zat en dat je dus te laat was, de nevel en mist maken een hoop goed, mooi de sfeer vastgelegd.
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een pech zeg, te laat komen voor die excursie. Goed dat je plan B hebt gepakt en er het beste van gemaakt hebt. Mooi die nevel!
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je met het verkeer in Nederland, je weet het nooit.
  Jammer van de bronst, maar anders hadden we deze mooie landschap foto's met mist nooit gezien.:-)
  Ben benieuwd naar de ijsvogel foto's

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt allemaal voor zover voor de reacties.
  @Cees, ik ben gisteren niet naar de ijsvogels geweest. Het waaide erg hard, het licht was niet mooi en het regende af en toe.
  Dus hopelijk binnenkort weer!

  Groetjes,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen